string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Willen wat anders proberen’.

Dinsdag 07 oktober 2014 om 17:16

Trainer Erwin van de Looi zal vanavond (woensdag – red.) bij de oefenwedstrijd tegen Rot-Weiss Erfurt met een wat andere opstelling en spelsysteem gaan spelen. Het is de opmaat naar mogelijke wijzigingen richting de competitiewedstrijd tegen Excelsior, over anderhalve week in Euroborg. “We willen wat anders proberen.”

In Erfurt gaat FC Groningen wat nieuws uitproberen. Van de Looi is niet tevreden over de eerste acht competitiewedstrijden van dit seizoen en samen met zijn staf heeft hij de alternatieve opties bekeken en besproken. “Wij zijn er voorstander van om spelers vertrouwen te geven. Dan is het niet logisch om elke week de boel door elkaar te gooien. We zijn het seizoen op een bepaalde manier begonnen, waarbij we voortborduurden op de lijn, die eind vorig seizoen met succes is ingezet.  Nu, na acht competitieronden, vinden we het echter tijd om aanpassingen te doen. We willen wat anders gaan doen.”
Uitvoering
Wat dit exact zal gaan betekenen richting de hervatting van de competitie, over anderhalve week tegen Excelsior, kan Van de Looi nog niet aangeven. “Dat kan zitten in mensen, maar ook in de manier van spelen. Qua aantal punten en resultaten is het dit seizoen nog wel oké, maar over de uitvoering zijn we niet tevreden. Dit is voor ons het moment om met elkaar zaken op een rijtje te zetten. Dat we daarbij andere dingen gaan doen, mag dan duidelijk zijn. Wij richten ons op de ontwikkeling van het team en het voetbal en hebben altijd gezegd dat goed voetbal tot resultaten leidt. De huidige manier van voetballen vormt echter een onvoldoende stabiele basis. Er wordt te weinig progressie geboekt.”
Bredere selectie
Van de Looi hoopt richting de wedstrijd tegen Excelsior weer over een wat bredere selectie en dus mogelijkheden te beschikken. “Daarom is dat wat we vanavond (woensdag – red.) in Erfurt doen niet direct de manier waarop het ook tegen Excelsior zal zijn. Wij hopen dat er vanaf volgende week maandag weer meer spelers zullen aansluiten bij de groep. Het komt ons wel mooi gelegen dat we uitgerekend nu met nagenoeg de gehele groep een paar dagen bij elkaar zijn en we het er dus met elkaar over kunnen hebben. Het is mooi en eervol dat FC Groningen voor een dergelijke erewedstrijd wordt uitgenodigd. En als je ergens naar toe gaat, moet je je op een goede manier presenteren en presteren.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’