string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Wij willen een resultaat halen’.

Woensdag 30 september 2015 om 21:23

Woensdagavond om 19.00 uur lokale tijd zaten Erwin van de Looi en Michael de Leeuw in de Portugese persruimte achter de tafel voor een halfuur waarin de meegereisde Nederlandse pers en hun Portugese collega’s vragen konden stellen.

Over de tegenstander vertelde Van de Looi het volgende: “Braga heeft een goede ploeg, die niet voor niets hoog staat in de Portugese competitie. Het is een ploeg met snelheid en diepte. Achterin zijn ze sterk en degelijk. We weten dat twee verdedigers de afgelopen competitiewedstrijd zijn uitgevallen en of ze erbij zijn, zullen we donderdagavond wel zien. Het wordt een pittig klusje.”
Met het oog op de eerste uitslagen in de groep, winst van Marseille en Braga, is het van belang om het gat met de koploper niet te laten groeien tot zes punten. “We willen resultaat halen en het is duidelijk dat we daarmee één punt of drie punten bedoelen. In relatie tot de stand in de poule is het nodig om minimaal één punt te halen om een plek bij de eerste twee in de groep in eigen hand te houden.”
Van de Looi schaalt de vorige tegenstander hoger in dan die van morgenavond. “Als je de sterkte afzet tegen Marseille dan schat ik de Fransen in van Champions League-niveau en Braga als Europese subtop. Als je hier in het stadion binnenkomt dan voelt en proeft het als een grote club. Ze hebben de afgelopen jaren gepresteerd in Europa en twee jaar geleden nog in de Champions League gespeeld.”
Over de opstelling wilde Van de Looi nog weinig vertellen. Wel is duidelijk dat Michael de Leeuw als aanvoerder terugkeert bij ‘de achttien’. “We stellen altijd het sterkste elftal op. Afgelopen zaterdag in Amsterdam hebben de spelers gespeeld die er volledig klaar voor waren. Voor de wedstrijd van morgenavond is iedereen fit en inzetbaar, behalve Rasmus Lindgren die in Nederland is achtergebleven.”
In Portugal wordt het volgende hoofdstuk geschreven in de Europese historie van de club. “We willen hier resultaat halen en uiteraard genieten we daar ook van. Als je met z’n allen in het vliegtuig stapt, komt dat doordat je Europees voetbal hebt bereikt. Het is prachtig om wedstrijden te spelen op een hoog niveau en als je dan resultaat haalt, kun je er alleen nog maar extra van genieten.”
Nederlandse teams hebben het historisch gezien altijd lastig in Portugal. “Over het algemeen hebben Nederlandse en Portugese ploegen een andere filosofie. Nederlandse ploegen willen vaak iets laten zien, waar de Portugese ploegen geduldiger zijn en meer wachten op de fouten van de tegenstander. SC Braga is echter een ploeg die ook graag wil voetballen en hebben ook hun kwetsbare punten. Welke die zijn, ga ik een dag voor de wedstrijd niet prijsgeven.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus