string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We zullen genieten, maar gaan ook voor een resultaat’.

Woensdag 16 juli 2014 om 20:34

In een knusse perszaal met veel Schotse journalisten gaf hoofdtrainer Erwin van de Looi zijn voorbeschouwing op de wedstrijd van donderdagavond, tegen Aberdeen FC, tijdens een officiële persconferentie. De oefenmeester gaf onder andere aan dat hij trots is op de vanuit Groningen overgekomen supporters.

“Het is fijn hier te zijn,” zegt Van de Looi. “Na een seizoen van hard werken, is dit het resultaat. We mogen het opnemen tegen een goede tegenstander in een goede atmosfeer en wellicht een vol stadion. Het is een moeilijke wedstrijd, ook omdat deze zo vroeg in het seizoen komt, maar we hebben ons er goed op voorbereid.”
De technische staf heeft de dubbele confrontatie van Aberdeen FC met Dauvaga Riga gezien en bekeek dvd’s van wedstrijden uit de laatste periode in het vorige seizoen. “Dick Lukkien en ik zijn vorige week zelf in Riga geweest. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld de wedstrijd van vorig seizoen tegen Motherwell op dvd gezien. We kennen de tegenstander goed dus ze hebben in dat opzicht geen verrassingen voor ons.”
“Er staat een goed georganiseerde ploeg die weet hoe het wil spelen. Daarnaast hebben ze spelers met individuele kwaliteiten. Ze hebben een idee over voetbal en houden graag de bal aan de grond. Het oude kick and rush voetbal waar Schotten in Nederland om bekend stonden, geldt zeker niet voor Aberdeen FC. We moeten op ons best zijn om hier een goed resultaat te behalen. We zullen genieten, maar gaan ook voor een resultaat.”
FC Groningen kan donderdag nog niet beschikken over de geblesseerde Martijn van der Laan. De andere nieuwelingen in de selectie zijn wel van de partij. “Van der Laan is er helaas nog niet bij en is in Nederland gebleven, maar de overige nieuwelingen zijn fit. We kijken er naar uit om hier te spelen. Zeker ook omdat veel van onze fans de lange reis naar Schotland hebben gemaakt. Dat maakt me trots en het geeft de ploeg vertrouwen. Het is een teken dat de Europa League leeft in Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard