string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We zijn op waarde geklopt’.

Donderdag 17 september 2015 om 23:02

Trainer Erwin van de Looi was teleurgesteld over de uitslag, maar had toch goede dingen gezien bij zijn ploeg. De trainer van Olympique Marseille, Michel, gaf al zijn spelers ‘een tien’.

Erwin van de Looi (FC Groningen): “Op zo’n avond hoop je wel op een andere uitslag. Maar tegen een ploeg als Olympique Marseille moet wel alles meezitten. Dan moet de tegenstander meer weggeven en minder geconcentreerd spelen. Maar dat was niet het geval. Marseille was juist heel erg alert en deed geen domme dingen. Aan de andere kant werden de momenten die wijzelf weggaven wel keihard afgestraft. De uitslag viel dus tegen.”
“De drie tegengoals waren niet te wijten aan naïviteit. Maar we zagen er niet goed uit door verloren persoonlijke duels of niet goed ingrijpen. Er gingen aan onze kant ook best veel dingen heel aardig. Dat merkten we ook aan de reacties van het publiek. Vandaag hebben we gespeeld tegen een hele goede ploeg en zijn we op waarde verslagen.”
“Zo liggen de verhoudingen soms in het voetbal. De verhoudingen in begrotingen liggen op 20 miljoen voor ons en 120 miljoen voor hen. Het betekent niet dat je ook altijd met 3-0 zult verliezen, maar vanavond hadden we het moeilijk en wilde Marseille zich laten zien. We hadden hier heel graag ons eerste resultaat gehaald. Olympique Marseille is duidelijk de grote favoriet in deze groep en wij gaan vol voor de tweede plek in de groep.”
Michel (Olympique Marseille): “Het is fantastisch om de eerste wedstrijd in Europa met 3-0 te winnen. Vanavond hebben weer andere spelers zich kunnen laten zien. Het levert mezelf straks wellicht een probleem op, want straks weet ik niet meer welke spelers ik moet opstellen omdat ze zich allemaal goed laten zien.”
Na een moeizame start in de competitie lijkt Marseille zijn draai te hebben gevonden. “Ik geloof in mijn spelers en sinds ik in Marseille werk heb ik dat aangegeven. Vanavond wordt het op deze manier uitbetaald. Of ik daardoor verrast ben? Nee, ik heb het aldoor aangegeven. Het maakt niet uit welke spelers we opstellen. Na deze eerste zege willen we de overige vijf wedstrijden ook presteren, maar nu richten we ons eerst op de komende competitiewedstrijd van zondag tegen Lyon.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard