string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We zijn gewaarschuwd’.

Vrijdag 23 januari 2015 om 15:34

Komende zondag komt FC Utrecht op bezoek in Euroborg. Een ploeg die tot dusver meer punten buiten de eigen Galgenwaard behaalde, dan in het eigen stadion. “Het is een ploeg die durft te voetballen,” aldus trainer Erwin van de Looi.

Van de Looi keek tijdens zijn wekelijkse perspraatje in Euroborg onder meer terug op de herstart van de competitie, vorige week tegen Ajax. “We hebben de teleurstelling van de 2-0 nederlaag van afgelopen vrijdag verwerkt. De uitvoering was weliswaar goed, maar toch gingen we met een slecht gevoel weg uit Amsterdam. Voetbal gaat immers toch vooral ook over winnen. Ons spel gaf in ieder geval aanleiding voldoende om op voort te bouwen en we hebben ook de afgelopen week weer hard getraind. We hebben onze eigen speelstijl weer verder aangescherpt.”
Versterkingen
Met de komst van twee versterkingen – Simon Tibbling en Albert Rusnak – en een grotendeels fitte selectie, is het volgens Van de Looi lekker werken voor de technische staf. “Je merkt dat de groep breder is en kwalitatief sterker. De speelstijl van Utrecht geeft aanleiding hetzelfde aanvalsduo als afgelopen weekend op te stellen. We mogen niet tevreden zijn nu we een goede wedstrijd in Amsterdam hebben gespeeld. We willen namelijk ook resultaat. Zondag moeten we weer top zijn en ligt bovendien het verwachtingspatroon anders.”
Bekeken
De afgelopen periode bekeek de technische staf FC Utrecht een aantal keer, zo vertelt Van de Looi. “Vlak voor de winterstop bij AZ-uit, Dick Lukkien (assistent-trainer – red.) is bij Utrecht-Heerenveen geweest en zelf heb ik afgelopen woensdag de oefenwedstrijd van Utrecht tegen Borussia Dortmund gezien. Utrecht is een ploeg, die in uitwedstrijden (13 punten – red.) meer punten heeft behaald dan thuis (10) en bovendien durft te voetballen. Ze zetten hoog druk en hoewel ze de nodige afwezigen hebben, beschikken ze toch nog over een brede selectie en kunnen ze een goed team op de been brengen. We zijn dus gewaarschuwd.”
Als team
Van de Looi en zijn staf gaan echter altijd uit van eigen kracht. “We focussen ons op onze eigen speelwijze, maar houden daarbij uiteraard ook rekening met de tegenstander. Wij verwachten niet dat Utrecht hier met de kont in de eigen goal gaat spelen en dus hebben we ook nu weer diepte in ons spel nodig. We richten ons niet alleen op de spitsen. Het gaat er om dat we als team en met elkaar van Utrecht winnen. Dan maakt het mij niet uit of Antonia, De Leeuw, Chery of desnoods Padt de ballen erin schiet.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’