string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘We willen omhoog op de ranglijst’.

Vrijdag 15 januari 2016 om 14:56

Zondagmiddag is na twee weken voorbereiding de eerste officiële wedstrijd van FC Groningen in het jaar 2016. Tegenstander is de nummer 7 FC Utrecht, dat één plekje hoger op de ranglijst staat dan FC Groningen. Beide clubs hebben evenveel punten maar Utrecht heeft een iets beter doelsaldo.

In de laatste twee speelronden van afgelopen jaar speelde FC Groningen thuis in Euroborg gelijk tegen Feyenoord (1-1) en werd uit bij Heracles met 2-1 verloren. “Wij willen de zaak oppikken zoals we in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn geëindigd. We willen namelijk heel veel van dat soort wedstrijd spelen in de tweede helft van de competitie en onze ongeslagen thuisstatus zo lang mogelijk behouden.”
Droomdoel
De trainer verduidelijkt nog eens de ambitie die er is om vierde te worden in de Eredivisie en daarmee kans zou maken op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. “De doelstelling is nog steeds ongewijzigd en dat is minimaal deelname aan de play-offs bewerkstelligen. Maar daarnaast hebben we op het trainingskamp naar elkaar een zeer uitdagend droomdoel uitgesproken en dat is plek vier. Als topsporters wil je het hoogst mogelijke najagen en op dit moment bedraagt onze achterstand vier punten. Aan ons de taak om het vanaf zondag waar te maken.”
4-4-2
Tegenstander FC Utrecht was in de eerste competitiehelft in eigen huis tweemaal te sterk voor Groningen. “Ze spelen wel wat anders dan aan het begin van de competitie. Toen was het 5-3-2 en nu 4-4-2 met een ruit op het middenveld. En dat doen ze aardig. Er zit veel beweging in het middenveld en veel bezetting in het midden omdat de ‘buitenste’ middenvelders veel naar binnen trekken. Dat is lastig te bespelen. Ze doen het beter dan de afgelopen jaren en hebben een goede selectie. Bovendien is het één van de vijf à zes directe concurrenten voor de plekken vanaf de vierde plaats op de ranglijst. Het wordt een interessante strijd. We willen omhoog op de ranglijst en zullen die uitdaging vol aangaan!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’