string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘We willen meer actie voor het doel’.

Donderdag 09 oktober 2014 om 11:11

FC Groningen speelde woensdagavond in het Duitse Erfurt in een systeem met twee spitsen, anders dan in de zeer succesvolle slotfase van afgelopen seizoen en de start van het lopende Eredivisie-seizoen. Trainer Erwin van de Looi blikt terug op het oefenduel dat in 1-1 eindigde.

Allereerst vertelt de trainer de beweegreden om een ander spelsysteem uit te proberen. “Na acht wedstrijden hebben we uitvoerig geëvalueerd en zijn we als technische staf en spelersgroep niet tevreden over het geboden spel. We willen meer actie voor het doel. Daarom hebben we het systeem aangepast en woensdagavond in Duitsland met twee spitsen gespeeld. Ook hebben enkele spelers de kans gekregen om zich te manifesteren in het elftal.”
Met name in de openingsfase had Groningen voldoende kansen om de score te openen. “We hebben in de eerste helft drie of vier opgelegde kansen gekregen en hadden dus ook al voor moeten staan. Over die eerste helft ben ik verder wel zeer tevreden. Na de pauze ontstond na diverse wissels bij beide ploegen een meer open wedstrijd en kon het nog beide kanten op. Al met al kunnen we met een goed gevoel terugkijken op deze wedstrijd.”
Wat het voor gevolgen heeft voor de opstelling voor zondag 19 oktober, wanneer FC Groningen in Euroborg de competitie hervat tegen Excelsior, kon Van de Looi nog niet zeggen. “Dit was de eerste aanzet richting Excelsior-thuis. Komend weekend hebben we een paar dagen vrijaf en vanaf maandag pakken we de draad weer op richting Excelsior. We hopen dat naast Michael de Leeuw (was ziek – red.) en Hans Hateboer (interlands) ook jongens als Mimoun Mahi, Lorenzo Burnet en Tom Hiariej weer volledig kunnen aansluiten bij de groep. Daarover weten we in de loop van volgende week meer.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus