string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We laten ons niet afleiden’.

Vrijdag 22 november 2013 om 15:18

Trainer Erwin van de Looi staat met FC Groningen na dertien speelronden op de vierde plek van de ranglijst. De thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle leeft enorm onder de achterban, maar de trainer is allerminst in de wolken. “We laten ons hierdoor niet afleiden. Het gaat om het voetbal en dat kan nog een stuk beter,” aldus de hoofdcoach.

Voorbeeld hiervan is volgens Van de Looi de laatste wedstrijd, uit tegen Heracles. “We hebben die wedstrijd met 3-0 gewonnen en dat geeft een goed gevoel. Het resultaat was prima, alleen was er voetballend nog wel het een en ander op aan te merken. Natuurlijk is het wel heel lekker om met zo’n resultaat een vrij weekend in te gaan. Je merkt aan alles en iedereen dat het rond de club weer enorm leeft. De grote opkomst komende zondag, een goed gevuld uitvak bij Heracles. Het doet de technische staf, de club en zeker ook de spelers erg goed.”
Beter
Van de Looi weet echter ook dat de resultaten en het puntentotaal weliswaar prima zijn, maar hij ziet ook nog verbeterpunten. “We laten ons niet afleiden van waar het echt om gaat. Het gaat om het voetbal en dat kan nog een stuk beter. Daar zijn we hartstikke hard mee bezig. Vanaf maandag is de focus weer op komend weekend gericht. De eerste twee dagen zijn echte werkdagen. Veel fysiek, kracht en conditie. Vanaf donderdag hadden we de groep weer compleet inclusief internationals en hebben we accenten gezet richting zondag.”
“De concurrentie in de groep is groot”, stelt Van de Looi. “Donderdag wonnen ‘de reserves’ het partijspel van de ‘basis’. Vandaag (vrijdag – red.) was dat overigens weer andersom. De spelers leggen zich er uiteraard niet bij neer, als ze niet spelen. En dat is alleen maar goed. Het is geen stilstaand water. Er zijn er elf die in de basis kunnen spelen en dan nog elf die graag willen spelen. Wel is er duidelijkheid bij iedereen die nu even niet speelt. Het is op dit moment een vrij vaste ploeg waarmee we spelen, maar de praktijk leert dat we alle spelers in de loop van dit seizoen nog nodig zullen hebben.”
Tegenstander
PEC Zwolle is momenteel de nummer 7 van de Eredivisie. “Een niet te onderschatten ploeg. Vanuit de Jupiler League hebben ze met een eigen gezicht verzorgd en aanvallend voetbal gespeeld. En dat is knap. Het is voor mij geen verrassing dat ze het zo goed doen. Het is een gedegen tegenstander, maar wij willen het beste uit onszelf halen in combinatie met iedereen die zondag in Euroborg aanwezig is. We hebben er veel zin in en kijken er enorm naar uit!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’