string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘We hebben nog helemaal niks’.

Zondag 11 mei 2014 om 00:10

Erwin van de Looi was zaterdagavond ‘trots op de ploeg’ en concludeerde dat FC Groningen nu op de helft is. Zijn collega Peter Bosz van Vitesse feliciteerde de FC en vond dat zijn ploeg ‘terecht was uitgeschakeld’.

Van de Looi: “Het was een hele andere wedstrijd dan woensdag, maar dat had ik ook wel een beetje verwacht. Woensdag lukte niet, wat vandaag wel lukte. Druk op de tegenstander en aan de bal voetballen. We konden Tjaronn Chery makkelijker vinden en waren voorin veel dreigender. Na de voorsprong zijn we door blijven gaan en hebben elk moment om te voetballen gepakt. Na de 1-1 had ik niet het gevoel dat we in de problemen zouden komen en 45 seconden later lag ‘ie er al weer in.”
“Voor de 1-1 hadden we het al kunnen beslissen. Na de 1-2 nam Vitesse steeds meer risico’s en ontstonden steeds meer ruimtes. We waren zelf hartstikke gevaarlijk en hebben vanavond dik verdiend gewonnen. Nu zijn we halverwege. We doen mee aan de play-offs om te winnen en hebben nu nog helemaal niks. Misschien hebben we wel weer wat meer vertrouwen. Wat er ook gebeurt, vandaag kon ik ongelofelijk trots op de ploeg zijn.”
Peter Bosz: “Groningen gefeliciteerd. Het was een terechte winnaar over twee wedstrijden. Vandaag vond ik hen erg goed en ons niet goed. Na de 1-0 was het geloof weg. Groningen voetbalde er makkelijk doorheen en wij stonden overal juist te ver vanaf. Woensdag had ik nog het gevoel dat we goed stonden en grip hadden op de wedstrijd. Zij scoren uit een afstandsschot. Dan weet je dat het moeilijk wordt, maar het kan altijd nog.”
“Na de rust zijn we één op één gaan spelen en hebben alle risicio’s genomen. Het maakt toch niet uit of je dan met 2-0 of 3-0 verliest. FC Groningen heeft terecht de tweekamp gewonnen en dat is jammer als je kijkt naar ons seizoen. Na een moeilijk begin hebben we toch iets moois weggezet. Met een aantrekkelijke manier van spelen. We hebben weer meer toeschouwers naar Gelredome gekregen en in de tweede helft van de competitie ook tegen Ajax en PSV nog spektakel geboden.”
“De fans hebben ons geweldig gesteund. Er is hier kritisch publiek maar de toeschouwersaantallen groeiden. Het ging helaas niet gepaard met ons spel. Want aan het einde van het reguliere seizoen speelden we slecht. Om dat om te draaien zijn we op trainingskamp gegaan. Ik vond dat we in ieder geval alles moesten doen om het een wending te geven. Dat is ons woensdag één wedstrijd gelukt. Hier werden we vandaag overklast door Groningen en dus terecht uitgeschakeld.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus