Van de Looi: ‘We hebben kerels nodig’

19 september 2014 / vandaag

Trainer Erwin van de Looi kreeg met zijn ploeg een ‘tikkie’ te verwerken in Leeuwarden, maar heeft sinds woensdag de focus weer vol op de komende ontmoeting, uit tegen FC Utrecht. “Verliezen doet wat met de ploeg en de club, maar we hebben ook al diverse keren laten zien waar we goed in zijn.”

FC Groningen zakte vorige week in Leeuwarden voor het eerst collectief door de ondergrens. “We hadden verwacht met een idee en bepaalde intensiteit te spelen, maar dat kwam er totaal niet uit. Het was voor een deel tactisch te verklaren. De vleugels stonden ‘te hoog’ en ‘te breed’ en daardoor ontstonden grote ruimtes. Cambuur zette hoog druk en onze handelingssnelheid lag vervolgens te laag. Afspraken werden onvoldoende nagekomen en tegen een goede ploeg kom je dan in de problemen. Tel daarbij op dat we aan de bal te slordig waren en zo heb je een verklaring voor de nederlaag. Uiteraard hebben we het grondig nabesproken en de minder goede verdedigende en aanvallende situaties teruggezien.” Focus
“Vanaf woensdag hebben we vervolgens het vizier volledig op Utrecht gericht. Zo’n nederlaag doet wat met de ploeg, maar we hebben ook al diverse keren laten zien waar we goed in zijn. Als we ‘aardig goed’ spelen, kunnen we van Ajax winnen. Spelen we slecht dan wordt het ook zomaar 3-0 tegen Cambuur. Zo zitten de krachtverschillen in elkaar dit seizoen.” Over de tegenstander zegt Van de Looi het volgende: “Utrecht is dit seizoen eigenlijk opnieuw begonnen. Met Robbie Alflen als coach en Co Adriaanse als adviseur en diverse nieuwe spelers in de ploeg. Ook zij spelen met een bepaald idee en ik verwacht dat zij ons snel onder druk willen zetten. Aan de bal hebben ze met Kali en Ayoub spelers die willen voetballen. Casper Goedkoop heeft ze zondag geanalyseerd en ik heb hun wedstrijd tegen ADO op televisie teruggezien. We hebben een goed beeld van hun intenties en manier van spelen.” “Het is mooi dan we na Cambuur weer ‘actie’ hebben. Als je in Utrecht speelt dan moet je topfit zijn. We hebben kerels nodig. Het is simpel. We gaan daar naartoe om punten te halen!”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws