string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘We hebben keihard geknokt’.

Vrijdag 23 oktober 2015 om 00:42

Trainer Erwin van de Looi stond na afloop van het gelijkspel in Liberec de media met een gehavende stem te woord. De oefenmeester kampte de laatste dagen met keelklachten en de spannende wedstrijd tegen de Tsjechen deed de stem geen goed. De coach zag dat zijn team had gespeeld om te winnen.

De gelijkmaker werd in de laatste minuut van de blessuretijd gemaakt via de rebound van een strafschop. “Ik heb niet goed kunnen zien wat er gebeurde bij dat penaltymoment, maar het was meer dan verdiend dat we hebben gelijkgespeeld. We gingen voor een resultaat en speelden om te winnen. Als je dan met tien man komt te staan in een Europese uitwedstrijd en daarna kom je ook nog achter, moet je tevreden zijn met een punt.”
De rode kaart was volgens de oefenmeester discutabel. “Het was een overtreding, dat is duidelijk, maar er zat totaal geen opzet bij de actie van De Leeuw. Het was zeer ongelukkig en die speler werd hard in zijn gezicht geraakt. Michael wil de bal wegschieten en raakt hem, maar het was zeker geen wilde of onbesuisde actie. Er zat nul komma nul opzet in.”
Van de Looi begon de wedstrijd in een systeem met vijf verdedigers en was tevreden over de uitvoering van zijn ploeg. “De eerste helft hadden we het lastig, maar stonden we wel goed en hebben we keihard geknokt. In de tweede helft kwamen we veel beter aan het voetballen. We hebben niet veel weggegeven en een fase echt goed gespeeld. Het is jammer dat de wedstrijd met die rode kaart dan omslaat en we genoegen moeten nemen met een punt.”
Invaller Danny Hoesen maakte uiteindelijk de Groningse treffer waardoor de Trots van het Noorden een punt overhield aan de wedstrijd in Tsjechië. De spits kwam in het veld voor Bryan Linssen. “Linssen was niet meer fit genoeg. We hadden van te voren tegen de spitsen gezegd, geef alles wat je hebt en daarna kunnen we wisselen. Dat we hier op het laatst toch nog een punt meenemen is een beloning voor het hele team.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’