string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘We hebben een lange week gehad’.

Vrijdag 04 december 2015 om 15:23

Trainer Erwin van de Looi had voor het eerst sinds tijden een gehele week tussen twee wedstrijden zonder interland- of midweekse verplichtingen. “We hebben weer eens lekker getraind en hebben aan de tactiek kunnen schaven,” aldus de oefenmeester van FC Groningen.

Het was een uitgelezen mogelijkheid om te werken aan de eigen speelwijze, want afgelopen zondag was het voetballend niet optimaal tegen ADO Den Haag. “We vinden allemaal dat het nog niet sprankelend genoeg is. Dat vind ik, vindt de rest van de technische staf en vinden de spelers. Op tactisch gebied moeten we zorgen dat we andere wapens in handen krijgen. Elke ploeg weet dat er veel gevaar van onze zijkanten komt en bouwt daar de boel dicht.”
Afstemming
Dus ligt de focus om de andere aanvalsmogelijkheden te verbeteren. “Daarbij moet je denken aan de afstemming tussen de spits en de ‘nummer 10’ en ook aan het bijsluiten van middenvelders,” licht Van de Looi toe. “Het is bovendien lekker dat met Rasmus Lindgren en Mimoun Mahi er weer ervaring en kwaliteit bij komt in de groep. Het gaat in de Eredivisie om de plek die we in mei bezetten op de ranglijst, maar we zijn zeker van plan beter en attractiever te gaan voetballen.”
Keihard werken
Een aspect waar de trainer van FC Groningen absoluut niets over te klagen heeft, is de werklust in zijn team waarin de gunfactor naar elkaar toe bovendien groot is. “Als het voetballend soms niet lekker lukt, is het heel fijn een ploeg te hebben die knokt tot de laatste seconde en zo’n wedstrijd tegen ADO ‘er wel even uithaalt’. In voetbal gaat het toch ook om winnen en dat besef is er bij deze spelersgroep zeker.”
Tegenstander
Wat betreft de tegenstander voorziet Van de Looi een scenario zoals tegen Cambuur of De Graafschap. “Het zou zomaar kunnen dat zij erg opportunistisch gaan spelen. Ze hebben de afgelopen wedstrijden in wisselende tactiek en samenstelling gespeeld. In balbezit doen ze tamelijk herkenbare dingen. Maar achterin zijn ze de laatste tijd kwetsbaar. En dat na een goede competitiestart. Wij hebben in onze selectie meer kwaliteit, maar zullen weer scherp, fris en goed aan de start moeten verschijnen om de punten binnen te slepen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus