string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘We gaan er weer vol voor strijden’.

Maandag 04 augustus 2014 om 13:44

Op de jaarlijkse persdag kwam ook hoofdtrainer Erwin van de Looi aan het woord. Van de Looi ging verder in op de sportieve plannen van FC Groningen voor het seizoen 2014/2015.

In zijn speech liet Van de Looi weten dat hij met zijn ploeg – net als vorig jaar – graag weer het publiek wil vermaken.
Goedemiddag dames en heren,

Ook namens mij welkom bij de jaarlijkse persdag van FC Groningen. Voor mij de tweede keer dat ik hier sta en u iets mag en kan vertellen over het sportieve gedeelte voor komend seizoen.
Vorig jaar hebben we ingezet op aantrekkelijker en attractiever voetbal met een vrij nieuwe spelersgroep. Daarnaast wilden we een goede wisselwerking met het publiek opbouwen. Hoewel het wat subjectief is, denk ik dat beide doelstellingen behaald zijn.
We hebben veel gescoord, mooie en helaas ook wel mindere wedstrijden gespeeld, maar uiteindelijk prima resultaten behaald. Denk aan het aantal behaalde punten van 51, met als hoogtepunt onze ongeslagen reeks en het winnen van de play-offs.
Het publiek heeft ons daar uitstekend in gesteund en natuurlijk hebben de resultaten daar als katalysator bij gewerkt. Maar de wisselwerking is duidelijk verbeterd.
Belangrijke toevoeging bij de prestaties van vorig jaar is dat we dit gerealiseerd hebben in een situatie waarbij we de selectie hebben omgebouwd naar creatiever, attractiever, maar zeker ook goedkoper. Dit heeft mede gezeten in de aantallen. Dit proces is moeilijk en wellicht noodzakelijk, maar geeft ook een spanningsveld met de sportieve aspiraties die we hebben.
De bonus, Europees voetbal, was dit seizoen helaas van korte duur. Een grote teleurstelling maar het zijn wel de wedstrijden, die we heel graag willen spelen en voor de spelers enorm belangrijk zijn voor hun verdere ontwikkeling. Daarom zullen we daar ook dit seizoen weer vol voor gaan strijden.
In de eerste plaats willen we dit seizoen weer attractief en aantrekkelijk voetbal spelen. Wedstrijden spelen waar mensen graag naar kijken en op maandag nog uitgebreid over napraten. Dat zal de basis zijn. Maar wel vanuit een bepaald realisme. Winnen is namelijk waar topsport uiteindelijk om gaat en dat geldt ook voor ons. Dus dat aspect moet zeker centraal staan.
Om dat voor elkaar te krijgen zullen we ons als team en als spelers individueel weer verder moeten ontwikkelen. Stilstand betekent dat je ingehaald gaat worden door concurrenten en dat willen we niet. Sterker nog; we willen liever zelf andere ploegen inhalen.
Verbetering zit er nog op alle vlakken in; onze speelwijze, de individuele technische vaardigheden van de spelers, de fitheid van spelers en zeker ook de ervaring en slimheid van het team. Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld veel strafschoppen tegen gekregen. Met slimmer verdedigen moeten we hier zeker progressie in kunnen maken. Zo is er nog wel een aantal onderdelen waar we winst kunnen boeken.

Een voordeel dit seizoen is, dat we al op een hoger niveau kunnen beginnen. De basis van vorig seizoen ligt er en daar vandaan moeten we steeds beter worden. Op de gebieden die ik net dus al noemde. Krijgen we dat voor elkaar, dan is een plek in de play-offs realistisch. Realistisch, maar zeker niet vanzelfsprekend.
Of we die positie kunnen bereiken is namelijk ook afhankelijk van de selectie waarmee we vanaf 1 september aan de slag kunnen. Vandaag is bekend geworden dat Stefano Magnasco is verkocht en mogelijk vertrekken er voor 31 augustus nog meer spelers. Indien er geen adequate vervangers voor vertrekkende spelers komen, wordt de selectie uitgehold en zal het behalen van de doelstelling een stuk lastiger worden.
De belangstelling die er voor onze spelers is, is in de eerste plaats een compliment aan de spelers zelf. Een beloning voor hun sportieve prestaties en ontwikkeling. Daarnaast is het ook een compliment voor het hele team. Met en door de hulp van hun teamgenoten hebben spelers individueel kunnen opvallen. Maar het is natuurlijk ook een compliment aan de staf, de begeleiding en de hele club.
Over onze nieuwe aanwinsten ben ik zeer tevreden. De club heeft tot nu toe goed ingespeeld op vertrekkende spelers. Met Danny Hoesen en Dino Islamovic hebben we er twee spitsen bij gekregen, die we heel graag wilden hebben. Ook Martijn van der Laan was onze beoogde opvolger voor de vertrokken Giliano Wijnaldum en Sergio Padt was eerste keus om Marco Bizot onder de lat op te volgen. Daarnaast was de ruil Peter van der Vlag met Stefan van der Lei onze wens en met het aantrekken van Jarchinio Antonia hebben we een zeer talentvolle aanvaller met hele specifieke kwaliteiten aangetrokken. Naar ons idee zit in heel veel spelers nog rek en daaraan gaan we met elkaar keihard werken.
Onze aanvoerders voor komend seizoen zullen wederom Maikel Kieftenbeld en Rasmus Lindgren zijn, ook in die volgorde.
Dan wil ik afsluiten met u allen een fantastisch seizoen toe te wensen met hopelijk weer veel mooie momenten in de Euroborg!

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard