string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Volgende stap is om uit en thuis hetzelfde te bieden’.

Vrijdag 25 september 2015 om 17:53

Trainer Erwin van de Looi keek vrijdagmiddag tevreden terug op de reeks van vier thuiswedstrijden en staat met zijn ploeg aan de vooravond van drie uitduels op rij, te beginnen zaterdagavond in Amsterdam tegen Ajax.

Over de voorbije vier wedstrijden was Van de Looi tevreden: “We hebben een goede serie gehad en hebben drie clubs verslagen waarvan we afgelopen seizoen in Euroborg niet wonnen: Heerenveen, AZ en Twente. Allemaal directe concurrenten bovendien.”
Volgende stap
“De volgende stap is dat we in de uitwedstrijden hetzelfde kunnen bieden als in de thuiswedstrijden. Net zoals het onze aandacht heeft om elke keer goed aan de wedstrijd te beginnen. Met de komst van met name Hedwiges Maduro hebben we extra persoonlijkheid in de groep gekregen om ook in uitduels een constante prestatie te leveren. Hij is juist één van de spelers die nu met twee wedstrijden in de week lekker in zijn ritme komt.”
Duidelijk
Van de 43 voorgaande ontmoetingen bij Ajax won FC Groningen er ‘slechts’ twee en werd acht keer gelijkgespeeld bij de recordkampioen. “Die statistieken zijn verleden tijd, al blijft de wedstrijd tegen de koploper een lastige opgave. Op de resultaten van Ajax in de competitie is weinig aan te merken. Ze krijgen weinig goals tegen, winnen en hebben een duidelijke manier van voetballen. Voor onszelf geeft dat ook duidelijkheid. We moeten zorgen dat we zelf aan voetballen toekomen, met elkaar verdedigen en geen domme goals tegen krijgen.”
Bekerloting
Van de Looi kreeg vrijdagochtend de loting mee voor de volgende ronde in het KNVB-bekertoernooi. “Utrecht-uit is een pittige loting. Zeker als je nagaat dat we als Europees spelende ploeg een beschermde status hadden. Marcel Groninger heeft het met HHC Hardenberg beter getroffen met een uitwedstrijd tegen Eersteklasser Berkum. Maar voor het zover is hebben we eerst nog zes andere wedstrijden te gaan, te beginnen zaterdagavond tegen Ajax.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’