string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Voetbal in het juiste perspectief gezet’.

Vrijdag 20 november 2015 om 15:21

Trainer Erwin van de Looi, zijn staf en de spelersgroep hadden afgelopen weekend geen competitieverplichtingen. Het was een weekend met impact voor de gehele wereld en ook de voetballerij. “Het maakt het er allemaal niet leuker op,” zei de FC-trainer. “Toch moeten we door met de orde van de dag.”

“Het was een weekje zonder wedstrijd, maar wel een weekend waarin er veel in de wereld is gebeurd,” begon Van de Looi het wekelijkse perspraatje. “De aanslagen in Parijs hebben impact op de gehele wereld, dus ook op de voetbalwereld. Met aanslagen rond een stadion en afgelastingen van wedstrijden en de gevolgen die het heeft voor bijvoorbeeld onze eigen Europese wedstrijd van volgende week. Het maakt het er allemaal niet leuker op en doet wat met je als voetbaltrainer, maar zeker ook als mens. Toch moeten we weer door met de orde van de dag, al is het wel in het juiste perspectief gezet waarmee we hier elke dag bezig zijn.”
Slag slaan
Die orde van de dag is voor FC Groningen de uitwedstrijd van aankomende zaterdag tegen De Graafschap. Van de Looi gaat met zijn ploeg het laatste blok met wedstrijden in voorafgaand aan de winterstop en wil daarin veel punten pakken. “De Graafschap-uit is een belangrijke wedstrijd en de eerste van vijf competitiewedstrijden tot aan de winterstop waarin we een goede slag willen slaan. Het is een tegenstander waartegen we mogelijkheden hebben, maar het is zeker niet zo dat het een eenvoudige klus wordt. We zullen gewoon goed moeten zijn en geen steken laten vallen. Zijn we goed, is de kans op een gunstig resultaat groot.”
Gehamerd
De Graafschap staat onderaan in de Eredivisie met twee punten uit de eerste twaalf wedstrijden. “Toch hebben ze best aardige dingen laten zien,” zegt Van de Looi. “Alleen staan ze tot nu toe nog steeds aan de verkeerde kant van de score. Laat dat tegen ons ook nog maar een week langer duren.”
Door het weekend zonder competitievoetbal kon Van de Looi met zijn team weer flink investeren op de trainingen. “Veel wedstrijden spelen, is natuurlijk geweldig, maar door meer te kunnen trainen hebben we weer zaken kunnen verduidelijken en situaties kunnen herhalen. We hebben nogmaals gehamerd op de afspraken en aan de speelwijze gewerkt.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’