string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Vijftig procent kans’.

Zondag 11 mei 2014 om 22:54

Trainer Erwin van de Looi vindt dat beide ploegen in de finale van de play-offs elk evenveel kans hebben. “Voorafgaand aan de play-offs vond ik alle vier de deelnemers gelijkwaardig en nu zijn er nog twee over,” weet de FC-trainer.

“AZ heeft het goed gedaan tegen Heerenveen. Met name in de thuiswedstrijd hebben ze knap gewonnen en in de uitwedstrijd hebben ze het prima overleefd. Opmerkelijk was dat ze van hun gebruikelijke 4-3-3 zijn afgestapt en de ene keer 4-4-2 en de andere keer 5-3-2 speelden. Ze zijn uitstekend in staat op een resultaat te spelen en hebben daarmee veel ervaring in de Europese wedstrijden van dit seizoen. Ook in deze serie zal die ervaring van pas komen. Ondanks de vele wedstrijden die ze speelden, oogt AZ nog energiek.”
“Aan de andere kant zitten wijzelf ook in een goede fase. Zaterdag zat er meer dan genoeg energie in de ploeg. In de wedstrijden tegen AZ zullen het de kleine dingen zijn die het gaan beslissen. Een beetje geluk, eventuele kaarten, een strafschop die er wel of niet ingaat. Dat soort zaken kan de ontmoeting een bepaalde kant op duwen.”
“We zullen er zelf alles aan doen om ons goed voor te bereiden. AZ hebben we in de competitie tweemaal getroffen. In Alkmaar hebben zij ons een deel van de wedstrijd overlopen, maar in Euroborg hebben zij juist laten zien dat we AZ kunnen verslaan. Zij zijn in staat met verschillende spelers en in diverse systemen te spelen.”
“Dat we het ‘thuisvoordeel’ hebben, zegt me niet zoveel. Juist de twee ploegen zonder thuisvoordeel wonnen in de halve finales. Als we donderdag in Alkmaar aan de aftrap staan dan hebben we een goed plan en een team dat er vol voor zal gaan. Maandagmiddag om half drie beginnen we met de voorbereiding.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’