string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Vertrouwen in zaterdag’.

Woensdag 07 mei 2014 om 21:33

De trainers van FC Groningen en Vitesse hebben beiden veel vertrouwen in de afloop van de tweede halve finale. Daarbij merkte FC-trainer Erwin van de Looi nog op dat hij beseft ‘dat het absoluut nog niet gespeeld is’.

Trainer Erwin van de Looi: “We wisten van tevoren dat het een lastige wedstrijd zou worden en daarop hebben we ons ook voorbereid. Het was niet onze bedoeling om bij vlagen ver teruggedrongen te worden. Ook wilden we niet wachten op de fouten van Vitesse, maar we konden geen druk op de opbouw van Vitesse krijgen.”
“De penalty voor Vitesse was eigenlijk de enige echt grote kans. We zijn de hele wedstrijd blijven knokken om het om te draaien en hadden het geluk in de slotfase nog te scoren. Kijkend naar zaterdag denk ik dat we voorin meer klaar kunnen spelen. Wij hebben veel vertrouwen in die wedstrijd. En we beseffen dat het absoluut nog niet gespeeld is.”
Trainer Peter Bosz: “We hebben onterecht en ongelukkig verloren, want wij hadden vanavond het initiatief. Ik heb een ploeg gezien die beter voetbalde en beter stond dan in de voorgaande weken. We wisten dat Groningen op de counter zou loeren en onze fouten wilden afstraffen. We kregen één grote kans en een penalty missen is in zulke wedstrijden wel cruciaal.”
“Het is jammer dat hij er niet in ging en dat is misschien wel synoniem voor de fase waarin we nu zitten. Als we hetzelfde op de mat kunnen leggen dan gaan de grote kansen vanzelf komen en gaan we ook weer scoren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat zaterdag al zal zijn.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’