string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Vertrouwen in de boys’.

Vrijdag 06 november 2015 om 15:46

Trainer Erwin van de Looi is vrijdagochtend de voorbereiding gestart voor de uitwedstrijd van zondagmiddag in Leeuwarden. De dag begon met een hersteltraining. Zaterdag zullen de puntjes op de i worden gezet richting het uitduel met SC Cambuur.

De teleurstelling in het Groningse kamp droop er vrijdagochtend nog vanaf na de Europese uitschakeling door de nederlaag tegen Slovan Liberec. “Iedereen verwerkt het op zijn eigen manier. Spelers, staf, supporters; we zijn allemaal zeer teleurgesteld. En als de verwachtingen hoog zijn, dan is de teleurstelling ook groter,” vertelt Van de Looi.
Goede zaken
Toch, zo weet Van de Looi, is het zaak zo snel mogelijk de draad weer op te pakken omdat zondag in Leeuwarden weer drie punten op het spel staan. “We spelen opnieuw een belangrijke wedstrijd en gaan op jacht naar onze eerste uitoverwinning van het seizoen. De afgelopen twee seizoenen gingen we met forse cijfers onderuit in Leeuwarden. Het wordt tijd dat we daar eens gaan winnen. Met een overwinning kunnen we bovendien goede zaken doen in de competitie.”
Cambuur is nog zonder overwinning in de eerste elf speelronden van de Eredivisie en mist achterin nogal wat spelers door blessures. “We verwachten een onstuimig begin en een opportunistisch Cambuur”, voorspelt Van de Looi. “Daar moeten we zowel fysiek als mentaal tegen gewapend zijn. Van de afgelopen twee seizoenen weten we wat we kunnen verwachten. We zullen mee moeten in de intensiteit en de duelkracht van de wedstrijd.”
Uitdaging
Van de Looi wil echter ook uitgaan van eigen kracht. “We zullen aan de andere kant ook zelf aan voetballen moeten toekomen. Daar ligt voor ons de uitdaging in deze wedstrijd. Het is de afgelopen jaren, ongeacht de stand op de ranglijst, voor ons een lastige uitwedstrijd gebleken. Cambuur heeft wat mutaties achterin, maar prima middenvelders, snelle buitenspelers en in de persoon van Martijn Barto een lastige spits voorop. Nu, zo vlak na een Europese nederlaag, moeten we er zelf weer staan. Ik heb alle vertrouwen in de boys dat ze dit voor elkaar zullen krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus