string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Vergaten weer de tweede goal te maken’.

Zondag 16 februari 2014 om 17:44

FC Groningen won zondagmiddag in Euroborg nipt van Go Ahead Eagles en boekte daarmee de eerste zege van het jaar 2014. Trainer Erwin van de Looi vond dat het ‘niet makkelijk’ ging en vond de zege een ‘mooi cadeau richting Luciano’.

Van de Looi: “Het was een wedstrijd waarvan we vonden dat we hem moesten winnen en dat hebben we ook gedaan. Maar het was niet makkelijk. We begonnen goed en binnen vijf minuten hadden we al de tweede moeten maken. Maar zoals een aantal keren sinds de winterstop vergaten we die tweede goal te maken. Zo bleef het steeds een wedstrijd en uiteindelijk ook een hele open wedstrijd.”
“Het was de derde wedstrijd in zeven dagen op dit zware veld en bovendien heeft Go Ahead ook een prima wedstrijd gespeeld. Op basis van de kansenverhouding vind ik dat we verdiend hebben gewonnen. We hadden zelf eerder de trekker moeten overhalen. Bovendien werd ook nog een doelpunt afgekeurd, dat er gewoon één had moeten zijn.”
“De ploeg is blijven vechten tot de laatste seconde en we hebben voor het eerst dit jaar geen goal tegen gekregen. Het is een mooi cadeau richting Luciano. Na de wedstrijd was er dan ook een goed feestje in de kleedkamer. Het spel kan beter en daaraan gaan we weer sleutelen richting Utrecht-uit. Dan is het weer een nieuwe ronde.”
Foeke Booy (GA Eagles): “Begonnen we in uitwedstrijden maar net zo goed als thuis, dan hadden we niet zo snel schade opgelopen. De eerste vijf à zes minuten had het zomaar 2-0 kunnen staan. We waren te angstig en hadden het aan onszelf te wijten. Het duurde even, maar daarna kregen we toch grip op de wedstrijd.”
“Gezien het totale spelbeeld vind ik dat wij een gelijkspel verdiend hadden. Maar verdienen en krijgen is nog een ander verhaal. In de zone van de waarheid hadden we de rust moeten hebben om het binnen te prikken. Dat gebeurde niet. Zo werd het een slijtageslag op dit veld. We hebben getracht te voetballen en te zoeken naar kansen. Behalve het eerste kwartier heeft de ploeg er alles aan gedaan om een resultaat te halen. Dat is helaas niet gelukt.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’