string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Verdiend punt meegenomen’.

Zondag 25 oktober 2015 om 20:19

Trainer Erwin van de Looi behaalde met zijn ploeg het eerste Eredivisiepunt op vreemde bodem, maar was niet volledig tevreden over de uitvoering. Zijn collega Ernest Faber van NEC vond de eerste helft van zijn ploeg matig en de tweede helft stukken beter.

Van de Looi (FC Groningen): “We hebben een degelijke eerste helft gespeeld, waarin we vrij snel op voorsprong kwamen. Uit balbezit van NEC hebben we bijna niks ‘tegen’ gekregen. Aan de bal waren wijzelf echter niet zorgvuldig genoeg. Ik vond dat we niet genoeg lef toonden en te snel de lange bal hebben gehanteerd.”
“In de tweede helft wilden we het voetballend beter doen en dezelfde spirit tonen in de duels. De vroege goal van NEC was voor het natuurlijk benzine. We hadden het na de 1-1 zelf een fase lastig, maar daar kwamen we goed doorheen. Verder liet NEC ons steeds meer ruimtes en hebben we daar te weinig mee gedaan. Twee keer raakten we de lat en er waren voor ons nog twee schietkansen. Wel hebben we tot de allerlaatste snik gestreden om dan in ieder geval maar een punt eruit te slepen.”
Faber (NEC): “In de eerste helft waren we te afwachten, lag het baltempo en de balsnelheid te laag. Maar misschien lag het aan de tegenstander, die dat gewoon goed afdwong. Santos en andere jongens gingen zwerven en wij misten diepgang. In de rust hebben we aangegeven dat al we zo door zouden gaan, we nooit zouden winnen.”
“We moesten met meer lef spelen en meer risico achterin nemen. Opportunistischer en meer via de zijkanten. Gelukkig kwamen we vrij snel op 1-1. We hebben kansen gehad, risico genomen en qua teamgeest zat het goed. Maar er was nog niet altijd het juiste overleg. Al met al een verdiend punt. We hebben aangetoond met een ploeg als Groningen mee te kunnen en kunnen nu vooruitkijken naar donderdag, als Sparta Rotterdam wacht in de beker.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’