string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Veel energie en een duidelijk idee’.

Woensdag 16 september 2015 om 18:02

FC Groningen speelt donderdagavond de eerste Europese wedstrijd thuis tegen het Franse Olympique Marseille. Trainer Erwin van de Looi stond woensdagmiddag na afloop van de afsluitende training samen met aanvoerder Rasmus Lindgren op de officiële persconferentie de Nederlandse en Franse pers te woord.

De eerste vraag uit de zaal ging over de vraag of FC Groningen ontzag heeft voor de Franse tegenstander. “We hebben altijd respect voor de tegenstander, maar ik hoop niet dat we ontzag hebben. Dat is onnodig. We hebben geloof in onszelf. Olympique Marseille is een ploeg van Champions League-kwaliteit, maar dat zijn PSV en Ajax ook. Spelen tegen dit kaliber tegenstanders is dus niet nieuw voor ons. We willen met een duidelijk idee spelen en veel energie in de wedstrijd leggen. Dan hebben we zeker in een thuiswedstrijd altijd kans.”
Over de eigen opstelling deed Van de Looi daags voor de wedstrijd nog geen uitspraken. “We gaan voor deze wedstrijd niet in trainingskamp. Iedereen slaapt gewoon thuis op zijn eigen bed. Morgen komen we wel iets eerder dan gebruikelijk bij elkaar, maar de voorbereiding is in grote lijnen hetzelfde als bijvoorbeeld afgelopen zondag.”
Tegenstander
“De tegenstander hebben we zelf één keer kunnen bekijken. Assistent-trainer Marcel Groninger is afgelopen zondag naar Marseille-Bastia geweest. Maar tegenwoordig kun je alle duels eenvoudig terugzien en statistieken bekijken. We hebben ons dus uitstekend kunnen voorbereiden en weten waar de kwaliteiten van de tegenstander liggen. Wat die kwaliteiten zijn? Dat ga ik hier niet prijsgeven.”
De trainer houdt rekening met zowel een aanvallende als een afwachtende opponent. “Ze beheersen beide stijlen van spelen goed. We zijn dus ook op beide speltypen voorbereid. Het is voor ons van belang dat we in ieder geval niet naïef spelen. Wat zeker niet betekent dat we anders spelen dan anders. En of speler A of B dan in de opstelling staat, zien we wel. Het is in ieder geval duidelijk dat hun selectie nog groter en breder is dan die van onszelf. Zij hebben meer ervaring, maar bij ons is meer onbevangenheid. Wat de doorslag gaat geven, dat zullen we morgen gaan zien.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard