string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Vanaf begin mee in tempo en beleving’.

Woensdag 05 februari 2014 om 15:05

Trainer Erwin van de Looi hoopt zich donderdagavond in de Amsterdam ArenA met zijn team te herstellen van de nederlaag bij AZ van afgelopen zaterdag. “Alle elf spelers moeten er klaar voor zijn, anders wordt het lastig,” aldus de hoofdtrainer van FC Groningen.

Van de Looi refereerde allereerst nog aan de wedstrijd van afgelopen weekend. “De 2-0 zege van AZ bij Vitesse bevestigde wat we zaterdag al hadden geconcludeerd. We hebben verdiend verloren van een goede tegenstander. Overigens is het ook nog steeds duidelijk dat het van onze kant niet goed genoeg was. Je weet wat je kunt verwachten: een voetballende ploeg met veel power. Daar moet je wel iets tegenover stellen. Maar je hebt ook altijd te maken met de kwaliteiten van de tegenstander en die waren zaterdag ook aardig. Morgen zal het niet anders zijn en dat is dan ook de uitdaging.”
Selectie
De selectie van achttien spelers zal niet anders zijn dan afgelopen zaterdag. De invulling van de basiself wordt echter pas donderdagavond rond half acht duidelijk. “De opstelling zal ik deze keer nog niet geven. Op basis van de trainingen mag iedereen zijn eigen conclusies trekken. Meestal ben ik er wel open in, maar deze keer hebben we ons eigen plan getrokken. Morgenavond in Amsterdam zal het duidelijk worden.”
Zeker is in ieder geval dat Nick van der Velden, Luciano da Silva, Henk Bos, Nick Bakker (allen geblesseerd) en Hans Hateboer (schorsing) niet inzetbaar zijn. “De blessures die Marco Bizot en Lorenzo Burnet zaterdag opliepen zijn niet ernstig gebleken. Ze hebben tegen AZ de wedstrijd kunnen uitspelen en zijn nu weer volledig fit en inzetbaar. Nick van der Velden zal komende maandag in de uitwedstrijd van Jong FC Groningen bij FC Dordrecht weer speelminuten gaan maken.”
Tegenstander
Over de komende tegenstander: “Ajax staat bovenaan en is titelkandidaat nummer één. Het is bekend welke speelwijze zij hanteren. Ze zijn vooral geduldig en willen in balbezit de vrije man vinden. Over het algemeen zijn ze minder opportunistisch dan AZ. Er zit een goed idee achter en het is een team met veel individuele kwaliteiten.”
“Wij zullen ons echter niet aanpassen aan de tegenstander. Binnen onze speelwijze zullen we mogelijk wat accenten anders leggen. We gaan door met de dingen waarmee we bezig zijn. Als niet iedereen daarin mee gaat, wordt het een moeilijk verhaal. Tegen AZ zijn we tekort geschoten. Donderdagavond moeten we mee in het tempo en de beleving van de wedstrijd. Dat geldt dus voor alle elf spelers.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’