string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Van der Vlag gaat keepen’.

Vrijdag 08 mei 2015 om 16:04

Trainer Erwin van de Looi kon vrijdagmiddag na afloop van de training nog geen opstelling prijsgeven, maar verklapte alvast wie er zondag tegen PEC Zwolle onder de lat zal staan. “Peter van der Vlag gaat zondag in Euroborg keepen en uit tegen NAC Breda ook,” aldus de FC-trainer.

Dat lichtte de coach als volgt toe: “Ik had het al in mijn achterhoofd toen Sergio Padt met het verzoek bij me kwam. Sergio heeft dit seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt en voelt zich ongelooflijk gesteund door Peter van der Vlag. Die houdt hem scherp, geeft hem op z’n donder als dat nodig is en bovendien heel veel vertrouwen richting de wedstrijden. Het is een grote blijk van waardering en ik heb Sergio’s verzoek daarom ook ingewilligd.”
Fris en gretig
Kort blikte Van de Looi terug op de afgelopen week. “Het is een open deur als ik zeg dat het een bewogen week was, een mooie week met de finale, een enorme happening, de ontlading en de fantastische huldiging. Geweldig om mee te maken. Ik heb zelf heel erg genoten van alle festiviteiten, maar het was donderdagochtend ook weer mooi om op het veld te staan en zondag weer een wedstrijd te spelen.”
“Donderdag begon het ‘gewone’ leven weer en was er een groep buiten en een groep binnen aan het trainen. ’s Middags zijn we op Corpus den Hoorn geweest bij de Buurt Battle. En vandaag (vrijdag – red.) hebben we lekker met een volledige groep getraind in het stadion. Iedereen zag er weer fris en gretig uit. We zijn blij weer met de bal bezig te kunnen en kijken uit naar zondag.”
Maximaal
“Alsof de duvel ermee speelt, treffen we opnieuw PEC Zwolle. In de bekercompetitie hebben we het maximale resultaat behaald en dat willen we ook in de competitie. We gaan ervoor om nog twee keer te winnen. En dan zien we wel op welke plek we eindigen. We hebben onze sportieve plicht te doen en hebben ook de ambitie die we willen waarmaken.”
“Het is de laatste thuiswedstrijd en die staat in het teken van het afscheid van een aantal mensen en de huldiging van Tjaronn Chery als Essent Speler van het Jaar. De halve finale en finale van de beker waren grandioos en we willen het publiek graag een mooie afsluiting in Euroborg geven.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’