string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Uitvoering was beter’.

Donderdag 25 september 2014 om 09:21

Trainer Erwin van de Looi was tevreden over de uitvoering tijdens het bekerduel van woensdagavond in Barendrecht. “We wilden graag in de koker en de uitvoering moest beter,” memoreerde de FC-trainer. “In beide zaken zijn we geslaagd.”

De algemene analyse luidde na afloop als volgt op Sportpark De Bongerd: “Op een kleine fase na, vlak na de rust, zijn we niet in de problemen geweest. We kregen toen zelf eerst een kans op de 0-3, waarna zij een grote kans op 1-2 misten. Ik vind dat we over het algemeen prima gespeeld hebben. Met name in de eerste helft was het tempo ook goed. Het enige dat we hebben nagelaten is nog meer goals te maken.”
Dinsdag kondigde Van de Looi aan dat de ‘intensiteit’ omhoog moest. “Het baltempo lag hoger en het druk zetten verliep goed. We lieten de bal snel gaan en dan ziet het er soms uit dat de tegenstander niet wil. We wilden graag in de koker en de uitvoering moest beter. In beide zaken zijn we geslaagd. Deze overwinning is prima voor ons vertrouwen richting zondag.”
Twee spelers pikte Van de Looi er nog even uit: “Michael de Leeuw viel vlak voor de pauze uit met een snee bij zijn oor en dat moest gehecht worden. Voor het restant van de wedstrijd en bij een 2-0 voorsprong wilden we er geen risico mee nemen. Voor de inzetbaarheid zondag vormt deze wond geen probleem. Voor Danny Hoesen was het mooi dat hij zijn eerste goal scoorde en ook nog de openingstreffer. Dat is lekker voor een spits, ook richting zondagmiddag wanneer we thuis spelen tegen Willem II.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus