string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Uitvoering moet beter’.

Zondag 19 oktober 2014 om 22:26

Trainer Erwin van de Looi sprak na afloop van Groningen-Excelsior van ‘een domper’. Zijn collega Marinus Dijkhuizen sprak van een verdiend punt op basis van de organisatie en wilskracht van zijn ploeg.

Van de Looi: “We zijn prima begonnen en hebben enkele uitgespeelde kansen gehad in de openingsfase. Wel zag je dat we in de afstemming nog ongelukkig waren. En dat is logisch als je met iets nieuws begint. De 0-1 was ongelukkig. We vonden zelf de opening bij een standaardsituatie, vlak voor rust.”
“Voor de tweede helft hadden we ons voorgenomen rustig te blijven en de bal veel van kant tot kant te laten gaan. Maar we speelden toch wat te gehaast en de spelers op de backposities waren ongelukkig. Na de pauze hebben we dan ook minder gecreëerd, al verdedigde Excelsior ook gewoon goed. Wij stelden daar onvoldoende tegenover, al hebben we zelf ook niet veel weggegeven.”
“Het is wel en domper dat we niet winnen en ik moet Excelsior een compliment maken omdat we er niet door wisten te komen. De uitvoering moet absoluut beter en dat moeten we in de komende periode voor elkaar zien te krijgen. We hebben overigens zoveel mogelijk aanvallend gewisseld en ik vond dat Mimoun Mahi een prima invalbeurt maakte in zijn eerste wedstrijd in Euroborg.”
Dijkhuizen (Excelsior): “Groningen-uit is lastige uitwedstrijd voor ons. Ze pakken meestal de punten thuis. Dan spelen ze ook nog in een nieuw systeem. Daarop hebben we ons zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. Tegenvaller was het niet meespelen van Van Mieghem op linksbuiten en zijn vervanger Gouriye is niet fit. Daarom hebben we Bruins op het middenveld gebracht en de linkerkant min of meer open gelaten.”
“Met dat systeem hebben we de laatste tien wedstrijden in de afgelopen competitie niet één keer verloren in de competitie en play-offs. Dus de jongens waren dankbaar met deze switch. De organisatie stond bij ons dan ook goed en natuurlijk kwamen we met een gelukje op de 0-1. Bij vlagen kwamen we er aardig uit en in totaal heb ik drie à vier grote kansen voor Groningen geteld.”
“De tegentreffer was wel wat ongelukkig van onze kant en de enige keer dat onze doelman Coutinho een foutje maakte. De tweede helft ging Groningen nog meer aanzetten en in het laatste kwartier kregen wij zelfs nog de mogelijkheid om enkele keren uit te breken. Onder leiding van onze aanvoerder Fischer, een echte aanvoerder, bleven we op de been. Op basis van veldoverwicht en kansen en schoten was het punt misschien niet, maar op basis van onze organisatie en de wilskracht hebben we het punt wel verdiend.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard