string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Twintig man mee naar Arnhem’.

Vrijdag 09 mei 2014 om 15:22

Trainer Erwin van de Looi heeft zaterdagavond in het Gelredome de beschikking over een vrijwel fitte spelersgroep. In de cruciale uitwedstrijd tegen Vitesse zijn uitsluitend de vier langdurig geblesseerden afwezig. De rest van de groep is fit en compleet.

Zaterdag in de loop van de dag reist de groep af richting Gelderland om de laatste voorbereidingen in een hotel in de buurt van Arnhem te treffen. “Alle achttien zijn fit uit de wedstrijd van woensdagavond gekomen. Daarnaast keert Maikel Kieftenbeld terug van een schorsing en nemen we altijd uit voorzorg derde doelman André Krul mee. We gaan dus met twintig man richting Arnhem waarvan Krul en één veldspeler uiteindelijk op de tribune gaan toekijken.”
Van de Looi blikte terug op afgelopen woensdag: “Het was woensdag niet goed, maar eerder moeizaam. Dat had voor een deel met de tegenstander te maken, maar ook met onszelf. Ondanks het mindere aanvalsspel hebben we er het maximale uitgehaald door met 1-0 te winnen. We hebben ook niet bijzonder veel weggegeven. Daarnaast zijn we zelf ook niet veel gevaarlijk geweest. Het kijkspel was niet wat we er ons van hadden voorgenomen, maar de spanning en het resultaat vergoedden wel iets.”
“Dat we met 1-0 hebben gewonnen, zegt nog niets. We moeten zaterdag absoluut beter spelen dan afgelopen woensdag. Er waren teveel spelers niet in hun normale doen. Misschien komt dat toch door de spanning van dit soort wedstrijden. Voor veel van hen zijn dit de eerste play-offs en sommigen hadden een iets mindere dag. Toch zijn we als team blijven staan en zijn we blijven knokken tot het einde. Bovendien hebben we geen goal tegen gekregen en hebben we zelf gescoord.”
Over zaterdag: “We gaan niet naar Arnhem om puur de 1-0 te verdedigen. We denken dat het sowieso het beste is om zelf te scoren. We verwachten een onstuimig begin van Vitesse met opnieuw veel druk op onze ploeg. Maar onze kracht ligt erin dat we niet opgeven. Het is mooi om te zien hoe de jongens weer gaan reageren op deze tweede wedstrijd. Er zijn maar heel weinig wedstrijden geweest waarin we zonder spirit of geloof speelden. En bovendien blijken we heel vaak in staat om zelf te scoren. Ik reken dan ook niet op verlenging of stafschoppen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’