string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Twee totaal onnodige penalty’s’.

Zondag 03 november 2013 om 15:28

De trainer van de gasten zat er na afloop van de wedstrijd monter bij vanwege het behaalde gelijkspel. De ander was teleurgesteld over het verspelen van twee punten. Ruud Brood en Erwin van de Looi moesten de punten delen.

Van de Looi: “Je kunt een gelijkspel heel verschillend ervaren. Vorige week in Arnhem hadden we nog het gevoel dat we een punt hadden gewonnen en vanmiddag hebben we er twee verloren. Als er een ploeg aanspraak op de overwinning had, waren wij het. Wij hadden de kansen, mogelijkheden en het initiatief. Dat ligt enerzijds aan onszelf, maar ook aan het feit dat Roda de momenten benutte om te voetballen en ons pijn te doen.”
“We begonnen scherp en agressief aan de wedstrijd en dat resulteerde in een doelpunt, de 1-0. Daarna was er een fase dat Roda JC beter in de wedstrijd kwam en hij vrij gelijkwaardig werd. Donald kreeg voor rust een kans namens Roda en wij hadden in de persoon van Chery op slag van rust op 2-1 kunnen komen.”
“In de tweede helft hebben we twee dingen slecht gedaan: de kansen niet afgemaakt en twee totaal onnodige penalty’s weggegeven. Over het resultaat ben ik ontevreden. Dat we tegen Roda JC, dat vooraf zes wedstrijden ongeslagen was, aanvallend en dominant hebben gespeeld en kansen hebben gecreëerd, dat was goed. Ook dat we de wedstrijd begonnen met een 17-jarige spits uit eigen opleiding was mooi. Het enige jammere aan de middag, is dat dit alles niet is beloond met drie punten. Maar we gaan er volgende week in Almere gewoon weer vol voor.”
Brood: “We hadden deze wedstrijd getypeerd als een zwaar uitduel. Groningen is een goed team. Wij hadden een zware week achter de rug en dus wisten we dat zij zouden komen vanaf het begin. Wij leken echter nerveus en vergaten te voetballen. Tactisch was het duidelijk was Groningen wilde en wij waren steeds snel de bal kwijt. Groningen kwam vroeg op voorsprong en daarna hadden wij een fase waarin we konden meevoetballen. We scoorde de gelijkmaker in die fase.”
“In de rust hebben we aangegeven dat we niet tevreden waren. Groningen is snel in de omschakeling en had bijvoorbeeld vlak voor de pauze zomaar op 2-1 kunnen komen. Groningen was agressiever en creëerde meer. Het neemt niet weg dat wij twee keer op gelijke hoogte weten te komen in de tweede helft. Al was de manier waarop de 2-1 en 3-2 tegen kregen, niet best. Bij de 2-1 lag Németh in onze ‘zestien’ en viel tien seconden later de goal aan de andere kant. Bij de derde was het een technische fout van onze keeper.”
“In de slotfase hebben we Kees Luijckx naar voren gestuurd en ontstond er toch wat paniek bij FC Groningen toen we met ook al Demouge in onze voorhoede alles of niets gingen spelen. In de extra tijd werd Pluim zijn standbeen geraakt en is het een compliment waard dat Fledderus zijn verantwoordelijkheid pakt en ook die tweede strafschop binnen schiet. Vandaag hebben we met het nodige geluk een punt gehaald. Volgende week zijn we weer wat frisser en kunnen we weer beter partij bieden.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus