string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Trots op mijn ploeg’.

Zaterdag 22 maart 2014 om 21:59

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen zat voor de tweede keer in 2014 als winnende coach achter de tafel voor de persconferentie. Hij gaf alle credits aan zijn ploeg. Collega Peter Bosz van Vitesse had geen goed woord over voor zijn verdediging.

Van de Looi: “Dit was nu precies wat we goed konden gebruiken. Vorige week was het niet en leek het ons niet gegund. Toen vond ik al dat de ploeg er echt klaar voor was. Deze week hebben we opnieuw de rug gerecht en vandaag ben ik echt trots op de ploeg. Ze hebben gevochten voor elke meter. We gaven Vitesse het initiatief en hebben de ruimte achter hun verdediging uitstekend benut.”
“Voor de pauze hadden we eigenlijk al meer afstand moeten nemen en heeft het middenveld veel meters moeten maken. Het was jammer dat we alsnog met 1-1 de rust in gingen. Maar na de pauze heeft de ploeg karakter getoond. We kwamen één keer goed weg, maar met passie en strijd en beleving hebben we de zege gepakt.”
“Je kunt veel praten in een periode dat het minder gaat, maar er is echt maar één ding dat helpt. En dat is winnen. Iedereen binnen de club en iedereen die bij de club betrokken is, heeft volgens mij een hartstikke mooie avond gehad. Ik kan trots zijn op mijn ploeg.”
Bosz: “Ik heb inmiddels even tot tien kunnen tellen en ben iets rustiger. Het was een terechte nederlaag. Vanavond hebben we lachwekkend verdedigd. We wisten dat we hier het spel moesten maken en dat zij de ruimtes zouden benutten. Dat hebben we verteld en hebben we laten zien. Maar bij iedere lange bal kwamen we in de problemen. Verschikkelijk en zo win je geen wedstrijden.”
“De 1-0 was een grote fout, daarna kwamen we voetballend wel weer in de wedstrijd. Na de gelijkmaker hadden we gewoon ons spel moeten blijven spelen, maar dat deden we niet. De eerste kans na de pauze was voor Qazaishvili, maar bij de volgende corner vielen we om. Toen liepen we weer achter de feiten aan. FC Groningen liet zien dat je met hard werken en knokken heel ver kunt komen. Dat hebben ze geweldig gedaan en daarom hebben ze ook terecht gewonnen.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus