string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Trots op het team’.

Zaterdag 31 oktober 2015 om 21:28

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Groningen-PEC op de persconferentie trots op zijn spelers geweest en vond de winst op basis van de kansenverhouding verdiend. Trainer Ron Jans van PEC had lang gehoopt op die ene goal van zijn ploeg, die de wedstrijd had kunnen kantelen.

Van de Looi (Groningen): “Ik ben trots op het team. Nog geen 72 uur geleden stonden we nu aan het begin van een wedstrijd van 120 minuten in Utrecht en hebben we keihard geknokt om de volgende ronde te bereiken. Fysiek en mentaal zaten we er best wel even doorgeen. En zoals we vanavond alweer op het veld stonden, met zo’n wil om te winnen, dan kan ik alleen maar trots zijn.”
“Voetballend was vanavond zeker niet alles goed, zoals bijvoorbeeld in de opnieuw. Maar we hebben wel prachtige goals gescoord. De eerste treffer uit het boekje en de tweede was ook prachtig. Dan waren er nog grote kansen voor De Leeuw, Antonia en Linssen. Qua kansenverhouding hebben we zeker verdiend gewonnen. Zwolle had wel een veldoverwicht, maar dat is in deze fase van het seizoen ook wel logisch.”
“Het publiek heeft ons goed gesteund en heeft ons door de moeilijke momenten heen geholpen. De wisselwerking met de supporters heeft ons het hele seizoen al iets extra’s gegeven. We hebben nu iets langer dan 72 uur om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd van donderdag tegen Slovan Liberec. Dan hoop ik dat iedereen die vanavond in Euroborg was, er ook weer bij is.” De ploeg heeft zondag en maandag vrijaf en traint dinsdagochtend op Corpus en woensdagmiddag in Euroborg in de voorbereiding op de Europa League-wedstrijd van donderdag.
Ron Jans (PEC): “Ons strijdplan was er een temposlag van te maken en in de eerste 20 à 25 minuten zag je dat Groningen problemen had met het druk zetten van ons. Het spelbeeld was naar wens, maar de stand niet. Want na een uitbraak van Antonia kon De Leeuw fantastisch inkoppen. En daarna was er nog de doorloopactie van Lorenzo Burnet die voor de 2-0 zorgde.”
“In de rust hadden we het gevoel dat het nog niet klaar was. Een kans voor Wouter Marinus werd goed gepakt door Sergio Padt. En Groningen stond massaal te verdedigen. Een kopbal van Van Polen ging nog op de lat. Als we die goal gemaakt hadden, waren we misschien terug gekomen. Vandaag was het dik onvoldoende in voorzetten, aannames, keuzes voor de goal. En dus was het verlies terecht.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’