string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Trainingen voorkeur boven wedstrijden’.

Vrijdag 09 januari 2015 om 14:32

FC Groningen speelt vanmiddag de tweede en laatste oefenwedstrijd op het trainingskamp in Oliva. Tegenstander is een oude bekende van de afgelopen twee jaar: KAA Gent.

Trainer Erwin van de Looi moest in de aanloop naar het duel even puzzelen om een basiself te formeren. Zo is er de buitenlandse belangstelling voor Michael de Leeuw, die mede om die reden buiten de wedstrijdselectie wordt gehouden. “Daarnaast zijn er in zo’n eerste volle week trainen altijd wat pijntjes en klachten. Yoëll van Nieff zal niet meedoen vanwege een blessure. Verder is het afhaken van Martijn van der Laan een tegenvaller. Hij kwam donderdag op de training op een sprinklerkop terecht en heeft nu een stijve knie.”
Basis
Hilal Ben Moussa is er nog niet aan toe wedstrijdminuten te maken. Ook zullen Eric Botteghin en Johan Kappelhof afwisselend een helft spelen. “We hebben deze week de trainingen de voorkeur gegeven boven de wedstrijden. De belastbaarheid van enkele individuele speler houden we goed in de gaten en we willen voor de hele groep een goede basis leggen voor de tweede seizoenshelft. Dit betekent dat er in de wedstrijd van vanmiddag voor andere jongens weer kansen zijn om zich te laten zien.”
Formatie
De FC houdt vast aan de 4-4-2-formatie, zoals die de afgelopen maanden voor de winterstop werd gehanteerd. “Vanmiddag speelt Albert Rusnak in de rol van Michael de Leeuw, al zal Rusnak daar weer een andere invulling aan gaan geven dan De Leeuw dat doet. Verder gaan we door op de ingeslagen weg.”
Met KAA Gent treft Groningen een oude bekende. Twee jaar terug werd op het trainingskamp 3-3 gespeeld en vorig jaar werd het 0-1 in het voordeel van de Belgen. “Dit jaar hebben ze duidelijk een betere ploeg dan afgelopen seizoen. Gent staat vijfde op de ranglijst en doet het prima. Een goede tegenstander dus om ons trainingskamp mee af te sluiten.”
Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Baas, Burnet; Antonia, Kieftenbeld, Tibbling, Chery; Rusnak, Hoesen.
Bank: Van der Vlag, Payne, Kappelhof, Van der Velden, Lindgren, Bos, Mahi, De Leeuw, Islamovic, Bacuna.
Opstelling KAA Gent
Selz, Vitas, Scapini, Belhocine, Zolotic, Pollet, Oussalah, Locigno, Soumahoro, Lepoint, Daddy.
Bank: Depoitre, Cardoso, Raman, Saief, Van der Bruggen, Hajradinovic, Dejaegere, Shishkovski, Asare, Nielsen, Foket, Gershon.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’