string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Tot laatste minuut geknokt’.

Zondag 24 november 2013 om 17:38

Voor het eerst dit seizoen wist FC Groningen in de eigen Euroborg niet tot scoren te komen. Toch hield de FC een punt over aan het duel, waarin het in de eerste helft een stuk sterker was. Trainer Erwin van de Looi zag dat de ‘krachten de tweede helft wat minder werden’.

Erwin van de Looi (FC Groningen): “We wilden de tegenstander ook vandaag weer onder druk zetten en fouten laten maken. Zwolle is één van de weinige ploegen in de Eredivisie die daar normaal gesproken vrij gemakkelijk onderuit voetbalt. Toch lukte het ons om veel kansen te creëren. Normaal gesproken weten we daar ook wel raad mee en zijn we redelijk effectief. Dat was vandaag niet het geval.”
“In de tweede helft zag je dat de krachten wat minder werden. Zwolle bleef proberen om tot een opbouw te komen en daardoor moesten de spelers veel meters maken. Er kwamen ook fases waarin Zwolle er redelijk gevaarlijk uit kon komen. Het scoren is ons vandaag niet gelukt, maar in het opbouwen en druk zetten komt steeds meer lijn te zitten. Ik moet mijn ploeg wel een compliment geven voor het feit dat ze tot de laatste minuut hebben geknokt. Maar ook in de allerlaatste seconden zat het geluk ons deze keer niet mee.”
Ron Jans (PEC Zwolle): “We speelden voor de zesde keer gelijk en voor de eerste keer ben ik dik tevreden met een punt. In de eerste helft hadden we het heel moeilijk met de druk van Groningen op de bal. Pas na 15 of 20 minuten kregen we de rust en de vrije mensen. De kansen waren duidelijk voor FC Groningen. We hadden vooral veel moeite aan onze linkerkant met Kirm en Magnasco, die er vaak overheen kwam.”
“Na de rust hebben we daarin een omzetting gedaan en dat hebben de spelers goed uitgevoerd. We kregen steeds meer controle en hadden in de slotfase nog wel alle geluk dat het schot van Texeira naast ging. Dat was wel dé kans van de tweede helft voor Groningen. Ik heb vandaag een strijdlustige ploeg gezien en het gemis van Klich bij ons is goed opgevangen. Uit bij Groningen is altijd lastig,” grapte Jans tot slot. “Maar is heb wel genoten, vanmiddag. Erwin dank voor het punt.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard