string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Toch twee punten verloren’.

Zaterdag 30 november 2013 om 22:32

Ondanks de comeback in Breda was coach Erwin van de Looi niet tevreden met het behaalde punt in Breda. Wel was hij ‘opgelucht’ dat het punt alsnog werd behaald. Zijn collega en oud-ploeggenoot Nebosja Gudelj vond het ‘pijnlijk en zuur’ dat zijn ploeg de zege ‘onnodig’ uit handen gaf.

Van de Looi: “Normaal gesproken als je 2-2 speelt in Breda na een 2-0 achterstand dan zou je heel erg blij moeten zijn. Maar dat gevoel overheerst bij mij niet. Ik heb het gevoel dat we twee punten hebben verloren, maar wel opgelucht dat we een punt haalden de blessuretijd. Op basis van spelbeeld meer hadden we hier meer punten moeten halen. Daarvoor was het vandaag voorin echter niet goed genoeg. Tot 70 meter op het veld waren we wel de bovenliggende partij.”
“Het eerste kwartier was wellicht nog voor NAC. Daarna namen we het initiatief, maar hebben we te weinig gebracht qua kansen en in de zestien van de tegenstander. Pas op moment dat we gewisseld hebben en spelers naar voren gebracht en zelfs ‘alles of niets’ gingen spelen, toen pas werden we gevaarlijk en konden we er een punt uit slepen. Na de gelijke spelen tegen Roda, Zwolle en NAC hebben we zes punten hebben verspeeld. Als je wilt spelen waar wij dat willen, dan is dat aantal teveel. Complimenten maak ik aan het team, dat ze opnieuw niet hebben opgegeven, bleven knokken, met elkaar als. Geeft aan hoe het momenteel gaat bij ons. En dat is mooi om te zien.”

Gudelj: “Ook ik ben niet tevreden met het resultaat. Als je op 2-0 voor staat dan moet je het resultaat over de streep trekken. In de eerste vijftien tot twintig minuten hadden we grip en kwamen we ook terecht op 1-0 voor. Daarna moesten we reageren op de liesblessure van Poepon en hadden we minder grip. Groningen was meer aan de bal, maar we hebben in de eerste helft niet een kans tegen gekregen. In de rust waren we tevreden en wilden we de tweede helft doortrekken.”
“In het begin van de tweede helft hadden we moeite met druk zetten, maar kregen we opnieuw geen 100% kansen tegen. Met Stipe Perica als invaller kregen we wel meer druk voorin. We kwamen opnieuw terecht op 2-0. Dat moest ons extra kracht geven om het compact te houden in de breedte en lengte in het laatste kwartier. Door een onnodige goal tegen kwam Groningen terug in wedstrijd. Lurling kreeg nog een enorme kans op 3-1, die hij normaal altijd scoort. Zij namen risico met een extra man voorin en kregen ook nog een onnodige strafschop tegen. Dat is pijnlijk en zuur. We moeten dit weer meenemen en richten ons weer op de volgende wedstrijd.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard