string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Tevreden naar huis’.

Zaterdag 09 februari 2013 om 23:32

Trainer Erwin van de Looi verving zaterdagavond de geschorste Robert Maaskant op de bank van FC Groningen. Hij sprak van een ‘mooie avond’. Zijn collega Erwin Koeman van RKC kon halverwege de tweede helft ‘wel door de grond zakken’.

Erwin van de Looi: “We hadden ons voorgenomen vol druk te beginnen en balbezit te houden. Dat laatste lukte niet echt. We verloren te snel de bal en daardoor werd het ‘heen en weer’-voetbal. We maakten één fout en daaruit ontstond de penalty. Daarvan schrok de ploeg veen, maar rechtte daarna goed de rug. Er kwam een goede reactie en het publiek bleef achter de ploeg staan. We kregen zelfs een penalty mee en die benutten we ook. Vanaf dat moment vond ik ons team de betere ploeg.”
“In de rust hebben we Oluwafemi Ajilore en Rasmus Lindgren iets meer laten ‘uitzakken’ op het middenveld. En dat pakte goed uit. Door een grote fout van Ajilore moest Kees Kwakman nog een keer redding brengen, maar daarna was het wachten op onze goal. De vrije trap van Rasmus Lindgren was al een doelpunt, maar die werd niet geconstateerd. Uiteindelijk scoorden we nogmaals uit een strafschop. Ik ben trots dat de ploeg zich heeft terug geknokt. In de tweede helft was het bij vlagen goed. Het is een mooie avond geweest en ik denk dat het publiek tevreden naar huis is gegaan.”
Erwin Koeman (RKC Waalwijk): “In de eerste twintig tot 25 minuten was er niets  aan de hand en konden we makkelijk overeind blijven. Na de 0-1 verwacht je dat het nog een stuk makkelijker wordt, maar Groningen werd sterker en sterker en kreeg twee grote kansen. Voor de strafschop in de tweede helft kregen wij twee kansen, waarvan je hoopt dat Teddy Chevalier er dan één in schiet. Daarna werd het moeilijk, zeker na die geweldige wissel van mij. Na een halve minuut kreeg Guy Ramos rood en dan kun je wel door de grond zakken.”
“Ik bracht Ramos omdat de centrale verdedigers niet goed ‘doordekten’ op Género Zeefuik. Na de vrije trap van Lindgren die achter de lijn was, hadden we het al moeilijk. En met een man minder na die strafschop werd het alleen nog maar moeilijker. Het is een zure nederlaag en wij moeten nu naar beneden kijken op de ranglijst. In Waalwijk is geen paniek. Wel zijn we bezorgd. We willen ons het liefst direct handhaven en dat blijft ook na vanavond de opdracht.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’