string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Teleurstellende middag’.

Zondag 16 augustus 2015 om 18:43

Trainer Erwin van de Looi sprak in Eindhoven van een teleurstellende middag. Zijn collega Phillip Cocu zag zijn eigen ploeg juist beter voor de dag komen dan twee weken terug bij de Johan Cruijff Schaal.

Van de Looi (FC Groningen): “Het was een teleurstellende middag. Tot nu toe hebben we uitstekend voetbal laten zien, dominant met veel kansen en konden we de tegenstander de bal afpakken. In de eerste helft vond ik ons vandaag onherkenbaar. Het was te afwachtend en we gaven PSV te veel ruimte. En dan is PSV een ploeg die goed genoeg is om je kapot te spelen.”
“De twee tegentreffers waren wat dat betreft wel tekenend. Bij de eerste helft stonden we verdedigend niet goed en lukte het vervolgens ook nog eens niet de bal van de lijn af te halen. Bij de tweede goal gaven we de bal zomaar aan de tegenstander, die direct de spits kon inspelen en gevaarlijk kon worden. We waren daarin niet scherp genoeg en gingen er niet stevig genoeg in.”
“Ook aan de bal waren we vandaag ongelofelijk slordig. En als je die zaken niet goed voor elkaar hebt, dan verdien je het ook niet om te winnen. We hebben dus verdiend verloren van PSV. Vrijdag moeten we er weer helemaal staan en laten zien waartoe we in staat zijn. Wij moeten met deze ploeg tot meer in staat zijn dan we vandaag hebben laten zien!”
Phillip Cocu (PSV): “FC Groningen was minder vast aan de bal dan in de Johan Cruijff Schaal. Ik vond onszelf ook wel wat scherper. Defensief stond het beter. Ook het druk zetten en vooruit verdedigen ging beter. Ook veroverden we een paar keer de bal. Verder heeft Joshua Brenet zijn rol vandaag uitstekend ingevuld, na alle kritiek en de druk van het spelen voor eigen publiek. Dan moet je er staan en als je dan goed speelt, verdien je een compliment.”
“Achterin stond het sowieso wel goed. Na rust leunde de laatste linie echter misschien wat teveel naar achteren. Daarna waren de krachten bij FC Groningen misschien een beetje weggevloeid. Uiteindelijk viel de tweede goal en was de wedstrijd beslist. Na het gelijkspel tegen ADO verwachtte iedereen een overwinning van ons en daarin zijn we geslaagd. Er zit nog veel rek in de ploeg en dit is een prima resultaat om mee verder te gaan richting Heerenveen-uit.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard