string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Strijdbaar, maar met minder kaarten’.

Maandag 16 september 2013 om 08:55

Trainer Erwin van de Looi blikte na afloop van Heerenveen-Groningen (4-2) terug op het duel en sprak ook al een wens uit voor de komende thuiswedstrijd. Marco van Basten vond dat zijn ploeg de fans hadden vermaakt.

Van de Looi: “Het was een bewogen wedstrijd. We zijn aardig begonnen. Het was een goede eerste helft van onze kant, ondanks alles wat er gebeurde. Als je er achteraf rustig naar kijkt, hadden we het duel daar moeten beslissen. We hadden de mogelijkheden, maar hebben het niet gedaan.”
“In de tweede helft gaven we het door teveel persoonlijke fouten weg. Complimenten voor mijn ploeg die heeft gestreden tot de laatste snik. Maar alle plannen konden na de dertiende minuut al de prullenbak in toen de rode kaart viel. Dat is doorzonde, de uitslag is doodzonde en we balen ervan. Deze wedstrijd is nu afgelopen, we kunnen er niets meer aan doen. Zaterdag tegen RKC wil ik in Euroborg graag een even strijdbaar team zien, maar dan met een paar kaarten minder.
Van Basten: “Het was een spektakel en een echte derby. Het begon met die rode kaart, een discutabele rode kaart. Dan denk je van ‘je zit goed’, maar waren we niet in staat het overwicht uit te spelen. We gingen te gemakkelijk spelen, we verloren veel duels. Groningen was een stuk feller en initiatiefrijker. En Groningen was ook nog eens gevaarlijker. Dingen die je niet wilt zien. We kwamen ook nog met 1-0 achter na de uitglijder van Dijks. In de rust zijn we dan ook behoorlijk tekeer gegaan en hebben we gewisseld.”
“Dat pakte goed uit. We kregen vertrouwen met de goal van Wildschut. De wedstrijd begon te leven en we kregen het vertrouwen terug. Heerenveen was in die fase de bovenliggende partij, maar Groningen bleef gevaarlijker. Op het laatst hebben wij wel de meeste kansen gehad. De controle is er niet geweest, maar we waren wel de bovenliggende partij. Daarna kwamen we opnieuw met een man meer te staan en liepen we teveel naar voren en naar achteren. Dat kan nog meer gecontroleerd. Bij zijn hartstikke blij met de overwinning. We hebben een spectaculaire wedstrijd gezien en de mensen zijn met een fijn gevoel naar huis gegaan.”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard