string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Strijd tussen verstand en gevoel’.

Woensdag 27 januari 2016 om 12:28

Erwin van de Looi vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. De meest succesvolle trainer/coach uit de geschiedenis van de club heeft aan de directie laten weten, dat hij zijn aflopende verbintenis bij de Trots van het Noorden niet gaat verlengen. Beide partijen waren met elkaar in gesprek over het aflopende contract van de 43-jarige Van de Looi.

Erwin van de Looi zegt een moeilijke beslissing te hebben genomen. “Het is een strijd geweest tussen verstand en gevoel en het is uiteindelijk het laatste geworden. FC Groningen is een mooie club met prettige mensen, waar nog veel te bereiken is. Maar ik werk al vele jaren binnen FC Groningen en mijn gevoel zegt me nu dat ik na dit seizoen een andere weg moet gaan kiezen.”
Dankbaar
Op de persconferentie in Euroborg sprak Van de Looi lovende woorden over de Trots van het Noorden. “Ik ben de club heel dankbaar voor de kansen die ze mij hebben gegeven en met name ook om in Euroborg hoofdtrainer te worden. Het is een periode geworden met veel sportieve successen, met uiteraard de bekerwinst als hoogtepunt. We waren in gesprek over de toekomst, met positieve intenties en ook daaruit sprak veel vertrouwen en waardering van de clubleiding.”
Proces
Van de Looi geeft aan dat zijn beslissing om aan het einde van dit seizoen bij FC Groningen te stoppen een proces van langere tijd is geweest. “Iedereen weet en kan zien dat we momenteel in een sportief moeilijke periode zitten. Ik ben zelf de eerste om dit te erkennen. Maar de keuze die ik nu heb gemaakt, komt voort uit een gevoel dat al langer speelt en is geen voortvloeisel uit de stemming rond de laatste wedstrijden. We hebben gesprekken gevoerd met elkaar – en die waren in mijn ogen ook goed met positieve intenties van beide kanten – maar mijn gevoel heeft de doorslag gegeven. Ik ga me nu verder volledig richten op de rest van dit seizoen, dat we wederom goed willen afsluiten.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’