string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Stond uitstekend achterin’.

Zondag 10 november 2013 om 14:34

Trainer Erwin van de Looi bleef zaterdagavond in Almelo voor de zesde keer achter elkaar ongeslagen in een officiële wedstrijd. De trainer van FC Groningen was vooral tevreden over de tweede helft en het feit dat Groningen voor de tweede keer dit seizoen geen goals tegen kreeg in een competitieduel.

Van de Looi: ‘Het is een mooie uitslag, die staat. Daar ben ik heel blij mee. In de eerste helft hadden we veel moeite met de omstandigheden. Het veld was snel en glad door de regen. We hadden moeite de bal in de ploeg te houden. Maakten teveel fouten en moesten daardoor veel omschakelen. Beide ploegen hadden weinig dominantie. We hadden nog wel twee kansen om de score te openen, maar dat lukte niet. In de eerste helft was het speelveld te groot en speelden we niet goed tussen de linies. Iets waar we wel veel op hebben getraind in de afgelopen week.”
“In de tweede helft bleef de ploeg rustiger en de linies dichter op elkaar. We hebben drie keer gescoord en dat hebben we goed gegaan. We hadden zelfs nog meer kunnen creëren en maken. Ik ben er ook tevreden mee dat we geen doelpunten tegen hebben gekregen. Vandaag stond het weer uitstekend achterin. Het was kortom een mooie avond en daar ben ik blij mee.”
Jan de Jonge (Heracles): “Voor ons was het einde van de wedstrijd minder leuk. Het was voor ons een zwaar teleurstellende avond. We wilden graag thuis punten pakken en beter voetballen. Het veld was heel snel. We kregen meteen een aardige kans met Uth. Die gele kaart was onzin. Groningen kreeg juist een aantal mogelijkheden. Linssen wist vlak na rust een kans niet te verzilveren.”
“Na de 0-1 waren we wat van de leg en voetbalden we niet meer mee. Groningen won terecht met 0-3 en dat is teleurstellend. De spelers zitten ook echt stuk in de kleedkamer. We hebben er alles aan gedaan, maar je moet jezelf ook belonen. Dat is niet gebeurd. We wonnen in De Kuip en in Heerenveen, maar kunnen het thuis nog niet echt omzetten. Dat is inherent aan een nieuwe groep en nieuwe jongens. We zullen de komende weken keihard blijven doen wat we al weken en maanden doen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’