string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Steun van zoveel supporters is fantastisch’.

Woensdag 21 oktober 2015 om 19:58

FC Groningen maakte tijdens de afsluitende training voor de wedstrijd tegen Slovan Liberec kennis met het Stadion u Nisy in Tsjechië. De Trots van het Noorden wordt donderdag tijdens de uitwedstrijd gesteund door ruim 2.000 FC-supporters. Trainer Erwin van de Looi noemde de steun voor zijn ploeg tijdens de persconferentie op woensdag ‘fantastisch’.

“Steun in een uitwedstrijd is altijd mooi, maar de komst van zoveel supporters is natuurlijk fantastisch en het geeft aan hoe deze wedstrijd leeft,” aldus Van de Looi. “En we kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. De hoeveelheid supporters is iets unieks, dat hebben ze hier vast nog niet vaak meegemaakt en gaan ze ook niet vaak meer meemaken denk ik.”
Van de Looi gaf aan nog niets te willen prijsgeven over de opstelling van donderdagavond. Er stapten vanmorgen 20 selectiespelers in het vliegtuig en daaruit wordt morgen een achttienkoppige wedstrijdselectie bepaald. “Iedereen die we hebben meegenomen is fit genoeg om te beginnen, maar verder wil ik niets kwijt over de opstelling of wat we tactisch gaan doen.”
Wel wilde de oefenmeester iets kwijt over de intenties van zijn team. “Wil je meedoen, zal je hier een resultaat moeten halen. Wat dat is, hangt uiteraard af van het verloop van de wedstrijd, maar we gaan honderd procent voor de drie punten. Die drie punten zijn gewenst, maar als je de ploeg hebt gezien, weet je dat het zeker geen gemakkelijke opgave is.” 
Hoewel Slovan Liberec bij veel supporters de grote onbekende zal zijn, weet Van de Looi intussen voldoende over er de ploeg. “Het elftal heeft dit jaar een andere technische staf en daarmee een andere manier van spelen. Het is aanvallend, met lef en het ziet er goed uit. We weten wat ze doen, hoe ze het doen en wat wij daartegenover moeten stellen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’