string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Spelers beuken op de deur’.

Vrijdag 23 januari 2015 om 15:32

FC Groningen speelt aankomende zondag voor de eerste keer in het nieuwe jaar een thuiswedstrijd. FC Utrecht komt op bezoek in Euroborg. Trainer Erwin van de Looi kan tegen de Utrechters beschikken over dezelfde spelers als vorige week tegen Ajax.

Tom Hiariej is nog niet hersteld van zijn armbreuk en de al langer afwezigen Nick Bakker en Hilal Ben Moussa zijn ook niet van de partij. Henk Bos was de afgelopen week enkele dagen ziek en is niet wedstrijdfit. “We kunnen beschikken over dezelfde spelers als vorige week in Amsterdam, al zitten we twee dagen voor de wedstrijd en weet je natuurlijk nooit wat er nog kan gebeuren,” hield Van de Looi een slag om de arm. “We hebben dan ook nog geen beslissing genomen over welke achttien namen er in de wedstrijdselectie worden opgenomen.”
Lichte klachten
Onder anderen Maikel Kieftenbeld en Michael de Leeuw sloegen deze week één of meerdere trainingen over met lichte klachten. De oefenmeester verwacht beide spelers echter fit voor het treffen van aankomende zondag. “Kieftenbeld had wat last van zijn bilspier, maar dat lijkt voor zondag geen probleem. De Leeuw ging maandag door zijn enkel, maar hij had donderdag alweer individueel getraind en deed vandaag alles mee met de groep. Het is even afwachten of er een reactie op de inspanningen komt, maar het lijkt erop dat hij zondag ook gewoon kan spelen.”
Ontwikkeling
De trainer gaf tijdens het wekelijkse perspraatje ter voorbereiding op de wedstrijd tegen FC Utrecht aan tevreden te zijn over de ontwikkeling, die hij in zijn team ziet. “Dan heb ik het over het niveau van de trainingen, maar ook over hoe de spelers omgaan met concurrentie. Het gezegde luidt volgens mij: ‘op de deur kloppen’, maar in ons geval lijkt het meer ‘op de deur beuken’. Verschillende spelers dienen zich echt aan en dat is mooi om te zien, Mimoun Mahi is daar een goed voorbeeld van. Hij onderscheidt zich op trainingen en bijvoorbeeld ook bij de Beloften. Het is mooi om spelers op de bank te hebben, die de wedstrijd een andere wending kunnen geven als dat nodig mocht zijn.”
Snelheid
Van de Looi koos vorige week met het opstellen van Jarchinio Antonia in de spits voor snelheid en diepgang voorin. Dat pakte goed uit, want Antonia kreeg enkele mooie mogelijkheden in de Amsterdam ArenA. De razendsnelle aanvaller kwam echter niet tot scoren. “Natuurlijk was hij daarover teleurgesteld, ook omdat hij zijn oude club pijn had kunnen doen. Maar het is niet zo, dat hij daarin is blijven hangen. Zowel winnen als verliezen doen we met z’n allen. De ene keer ben je een held en de andere keer ben je wat ongelukkiger. Wie de training vanochtend (vrijdag – red.) heeft gezien, zag dat Antonia er weer stond. Ik vond dat hij het vorige week niet slecht deed, al word je natuurlijk beoordeeld op rendement.”

Tot slot meldde Erwin van de Looi nog dat de stage van de 20-jarige IJslandse aanvaller Arni Vilhjalmsson na zaterdag eindigt. Zondag zal de speler van Breidablik en international van IJsland onder-21 de wedstrijd tegen FC Utrecht bijwonen in Euroborg. De afgelopen dagen trainde hij mee met de eerste selectie van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’