string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Spannend gevoel, hoe we ervoor staan’.

Dinsdag 11 augustus 2015 om 14:22

Trainer Erwin van de Looi zat dinsdagmiddag voor het eerst in de behuizing van de Opleiding van FC Groningen voor de voorbeschouwing op het nieuwe voetbalseizoen. Sinds anderhalve week is Sportpark Corpus den Hoorn het vaste trainingsonderkomen voor de FC.

Van de Looi moest drie dagen langer geduld hebben dan verwacht, vanwege het uitstel van de wedstrijd. “Het geeft best een spannend gevoel, hoe we ervoor staan. Qua spel hebben we een goed gevoel overgehouden aan de Johan Cruijff Schaal, maar qua resultaat niet. Rendement en meedogenloos verdedigen zijn de belangrijkste aandachtspunten.”
Pittige klus
Waar Van de Looi tijdens zijn eerste twee seizoenen als hoofdtrainer steeds buitenshuis begon, mag FC Groningen dit seizoen aftrappen in Euroborg. “Het is anders dan eerdere seizoenen, omdat we nu beginnen met een thuiswedstrijd. Ik hoop dat de fans ondanks het vroege aanvangstijdstip massaal naar Euroborg komen, want we kunnen de steun goed gebruiken. Het is namelijk een pittige klus die we hebben te klaren. De rust is in Twente behoorlijk weergekeerd. Sommigen spreken van een ‘leegloop’, maar er zijn nog voldoende spelers over met meer dan gemiddelde kwaliteit.”
“Met spelers als Ziyech en Tapia zijn er bekende spelers gebleven en verder zijn er veel talenten, zoals Van der Heyden, Hölscher, Bijen en Ter Avest. Het is een mooie frisse ploeg, in tegenstelling tot hoe ze afgelopen seizoen zijn geëindigd. Hun manier van spelen is duidelijk. We hebben ze in het stadion gezien tegen Olympiakos en de wedstrijd tegen Schalke op televisie bekeken. Op enkele posities zullen ze nog keuzes moeten maken.”
Balans
Voor beide ploegen is het nog aftasten in het begin van de competitie. “Ze maken een goede indruk en hebben net als wij veel voetballend vermogen. Het is even afwachten hoe het gesteld is met de balans in het team. Naar welke kant slaat dat door. Bij ons is bijvoorbeeld Maikel Kieftenbeld vertrokken en Tom Hiariej is een ander type middenvelder. Dat vraagt meer onderlinge afstemming binnen de ploeg.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’