string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Sinds maandag volle bak’.

Vrijdag 12 september 2014 om 15:53

Trainer Erwin van de Looi blikte op het vrijdagse persmoment vooruit op de noordelijke derby van aanstaande zondag. “We hebben de week na Ajax gebruikt om enkele spelers wat rust te gunnen,” aldus de FC-coach.

Van de Looi keek kort terug op de wedstrijd van twaalf dagen geleden: “We hebben tegen Ajax een prima overwinning behaald. Daaraan heb ik niet veel meer toe te voegen. Het was een wedstrijd met alles erop en eraan. We zaten in een flow en dan is het meestal lekker om meteen weer door te kunnen. Een aantal jongens had echter wat lichte klachten en kleine pijntjes en daarom was het nu wel even goed om een extra week rust te hebben, ook al omdat we door de Europese wedstrijden al een tijd bezig zijn.”
Tegenstander
Na een lang vrij weekend kwamen spelers en staf maandagmiddag weer bijeen. Van de Looi: “Vanaf afgelopen maandag zijn we weer vol aan de bak gegaan voor het duel met Cambuur. We zijn er klaar voor en wij zijn net als zij goed aan de competitie begonnen. We staan dicht bij elkaar op de ranglijst.”
“Cambuur heeft de nodige spelers verloren, maar zich ook weer goed versterkt”, gaat Van de Looi verder. “Met Albert Rusnak als opvallende speler in de eerste weken van de competitie. Het wordt vast een mooie wedstrijd, al is het ontzettend jammer dat er vanuit Groningen geen supporters mee mogen. Bij een derby horen eigenlijk twee fanatieke supportersscharen. Doodzonde dat het uitvak nu leeg blijft. Ook voor alle thuisblijvers gaan we echter voor een goed resultaat.”
Van de Looi zag Cambuur hoogstpersoonlijk aan het werk vanaf de tribune in de beide thuiswedstrijden van dit seizoen. “Ze spelen nog steeds fris en durven te voetballen. Ze beschikken over veel prima spelers en zetten meteen druk. De speelwijze verschilt niet veel met die van vorig jaar en ook de type spelers zijn vergelijkbaar. Voorin hebben ze veel mogelijkheden.”
Vraagteken
De lijst met afwezigen voor de derby in Leeuwarden is vrijwel identiek aan die van twee weken terug. “Nick Bakker heeft woensdag een operatie ondergaan. Dat viel niet mee. De kruisband was niet helemaal kapot, maar moest wel vervangen worden. Dit betekent voor Nick opnieuw een zware revalidatiestrijd. We zullen hem daarbij op alle mogelijk manieren helpen.”
De inzetbaarheid van Mimoun Mahi voor het duel met Cambuur vormt nog een vraagteken. De nieuwste aanwinst van FC Groningen sloeg de groepstraining van vrijdag over. Naast Bakker zijn Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Lorenzo Burnet en Martijn van der Laan definitief niet inzetbaar. Over die laatste zegt Van de Looi: “Martijn van der Laan traint nog altijd individueel, hij moet ‘optrainen’ en zijn belastbaarheid opvoeren zonder dat daarop een reactie komt. Daarbij moet hij de grens opzoeken zonder deze te overschrijden. Dat gaat wel, maar niet heel snel. Het duurt allemaal langer dan wij – en zeker ook Martijn zelf – hadden gehoopt. Feit is dat hij nog niet op het veld staat en daar moet het uiteindelijk wel gebeuren.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard