string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Scoreverloop bepaalt de loop’.

Vrijdag 26 februari 2016 om 16:08

FC Groningen heeft een aardig roerige week achter de rug, maar Erwin van de Looi wist met de overige leden van de technische staf en de spelersgroep toch de primaire focus op FC Twente-uit te houden. “De buitenwereld is veel meer met randzaken bezig dan wijzelf,” vertelde de FC-trainer op het wekelijkse perspraatje op Sportpark Corpus den Hoorn.

De inleiding van zijn betoog was kort en krachtig: “Het is simpel. Wij hebben ons aan het begin van de week nog gehad over de analyse van AZ-Groningen en ook daarna bleef de focus volledig op het voetbal. In Alkmaar was het rendement in de beginfase onvoldoende en hebben we, net als tegen Utrecht thuis, de wedstrijd onnodig weggegeven bij de spelhervattingen.”
Besef
Van de Looi wil een patroon doorbreken van de laatste wedstrijden, waarvan de laatste twee bovendien verloren werden. “Het hebben het bij fases heel aardig gedaan. Maar we gaven de goal echt te gemakkelijk weg. Daarmee zijn we aan de slag gegaan en we zijn er klaar voor. We hebben niet extreem veel aandacht aan spelhervattingen besteed. De afspraken zijn helder. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid dat zijn man niet mag scoren. Iedereen moet het besef hebben hoe belangrijk zo’n moment is. Daarbij moeten we corners iets minder makkelijk weggeven.”
Cruciaal
Tot het moment van de 1-0 van AZ was er hoegenaamd weinig ‘aan de hand’ voor Groningen. “Zo’n moment verandert wel het wedstrijdbeeld. Het scoreverloop bepaalt vaak ook de loop van de wedstrijd. Het is duidelijk dat AZ over de hele wedstrijd de bovenliggende partij was, maar dat betekent nog niet automatisch dat we kansloos zijn voor één of drie punten.”

FC Twente is net als AZ een ploeg die de laatste weken aardig draait. “Bij Twente lopen voorin en op het middenvelder vooral spelers met veel kwaliteiten. We hebben morgenavond om half zeven aan de aftrap zelf elf spelers nodig die honderd procent fit en er helemaal klaar voor zijn. We houden in dat opzicht ook goed in de gaten hoe iedereen morgen (zaterdag – red.) op de club arriveert.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard