string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Scoorden dik verdiend de 1-0’.

Dinsdag 19 april 2016 om 22:19

Trainer Erwin van de Looi heeft de laatste vier wedstrijden tien punten gepakt met zijn ploeg en zou in zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Groningen graag nog vier wedstrijden als toegift spelen na de resterende twee competitieduels. “We willen de goede reeks tot het einde volhouden,” aldus Van de Looi.

Op de persconferentie na afloop van Groningen-Vitesse gaf Van de Looi zijn analyse: “De opdracht was vooraf duidelijk en we wisten ook dat het niet eenvoudig zou worden. Deze eerste finale moesten we winnen, anders bleven de laatste twee finales niet over. Het ging vanavond niet altijd even gemakkelijk. We begonnen goed aan de eerste helft, maar waren in de beslissende momenten voor de goal niet scherp genoeg. Roda JC stond goed gegroepeerd en het was lastig daar doorheen te komen.”
“In de tweede helft wilden we met Alexander Sorloth iets opportunistischer gaan spelen en met Simon Tibbling voor meer tempo in de opbouw zorgen. We begonnen stroef, maar herpakten ons en drongen steeds meer aan. We scoorden dik verdiend de 1-0. Roda JC nam vervolgens meer risico en voor ons kwam er meer ruimte. Het leverde ons nog een strafschop op. Dan moet het gewoon klaar zijn, maar die bal ging er niet in. Het bleef billenknijpen tot het einde.”
“We hebben hem uiteindelijk wel over de streep getrokken. Iedereen heeft hard geknokt. We gaan nu vol voor de volgende opdracht en dat is winnen in Heerenveen. Die opdracht is weer net zo makkelijk, maar zeker weer niet eenvoudig. We willen de goede reeks tot en einde van het seizoen volhouden.”
Darije Kalezic (Roda JC): “We waren erop gebrand onze honderd supporters te trakteren op handhaving in de Eredivisie en daarmee de competitie positief af te sluiten. We hadden in de tweede helft een doelpunt verdiend en ik ben ervan overtuigd dat dat voldoende was geweest voor een punt. We willen ons nu nog steeds op eigen kracht zo snel mogelijk veilig spelen.”
“In de eerste helft was FC Groningen beter en dominant. Ze kwamen aan het voetballen op het middenveld. Het resulteerde in een aantal schoten, maar onze keeper stond op de juiste plek. In de tweede helft was er hetzelfde beeld en viel de 1-0 ongelukkig via de kluts. Daarna gingen wij meer opportunistisch spelen en gaven wij nog een penalty weg. Daarvoor en daarna kregen we nog twee grote kansen op de gelijkmaker.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’