string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Punten binnen halen en sentiment omdraaien’.

Maandag 25 januari 2016 om 15:52

Trainer Erwin van de Looi gaat dinsdagavond in Tilburg met zijn ploeg op jacht naar de eerste overwinning van het kalenderjaar 2016. Ook tegenstander Willem II wacht nog op de eerste ‘driepunter’ na de winterstop. “Het wordt weer een belangrijk potje,” weet de FC-trainer.

Van de Looi meldt dat er twee zaken belangrijk zijn in het treffen met de nummer 14 van de ranglijst. “Naast het feit dat we drie punten moeten halen, willen we ook het sentiment weer wat omdraaien. Binnen een week is dat behoorlijk omgedraaid en we willen het weer onze kant op krijgen.”
Van de Looi blikte nog even kort terug op afgelopen vrijdag, de thuiswedstrijd tegen NEC: “Het was wat krampachtig, onrustig en nerveus. Verdedigend stond het wel goed. Gaandeweg de wedstrijd ging het bij ons wel beter, maar het is nog niet zoals we graag willen. Soms zijn er fases in het seizoen waarin het niet zo gemakkelijk loopt en daar moeten we ons uit zien te knokken.”
Positiespel
De tegenstander van dinsdagavond verloor twee wedstrijden sinds de hervatting. “Willem II hebben we twee keer gezien na de winterstop, zowel tegen NEC als Heerenveen. Het is een ploeg die graag speelt vanuit positiespel. Wij zullen dat op een bepaalde manier aanpakken en daarbij minimaal dezelfde spirit bieden als tegen NEC. Want we hebben vrijdagavond keihard gewerkt. Dat is dus hartstikke duidelijk en het kan morgenavond een mooie pot worden.”
Sentiment
De afgelopen periode wordt er veel gesproken over de prestaties van FC Groningen. “Ik ben daarvoor binnen de club de eindverantwoordelijke en daar loop ik ook niet voor weg. Vorige week is er een gesprek geweest tussen mijn persoon en de clubleiding en dat leidt tot reacties. Zo werkt het binnen een betaaldvoetbalclub. Binnen een week is het sentiment flink omgeslagen. Aan ons de taak meer goals te maken en daarvoor zullen we in ieder geval meer moeten schieten. Dat is momenteel ons voornaamste verbeterpunt.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus