string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Publiek kan ons net dat zetje geven’.

Vrijdag 07 februari 2014 om 16:20

In de voorbije reeks van drie uitduels behaalde FC Groningen niet overal het gewenste resultaat. Naast de complimenten, die links en rechts werden geoogst, wil trainer Erwin van de Looi nu in een reeks van drie thuiswedstrijden in aantocht ook de punten gaan binnenhalen. Te beginnen zondagmiddag in de noordelijke derby tegen sc Heerenveen. “We zijn ervan doordrongen dat het iets speciaals is in Groningen.”

De ziekenboeg bestaat nog altijd uit Nick van der Velden, Luciano da Silva, Henk Bos en Nick Bakker. Trainer Van de Looi heeft voor het duel met de Friezen weer een extra speler tot zijn beschikking in vergelijking met donderdagavond. “Hans Hateboer is weer inzetbaar na zijn twee duels schorsing. Voor de rest lijkt vrijwel iedereen de uitwedstrijd tegen Ajax goed doorgekomen te zijn. Enige vraagteken na de vrijdagochtend is Género Zeefuik, die op z’n knie is gevallen in een duel met Nicklas Moisander van Ajax. Voor de gehele selectie geldt dat we de zaterdagtraining ook nog zullen afwachten voordat de wedstrijdselectie bekend is en de basisopstelling.”
Tegenstander
Over de Friese tegenstander van zondag zegt Van de Looi: “De specifieke kwaliteiten van Heerenveen zijn bekend. Ze hebben veel snelheid, een dodelijke spits en een goede spelbepaler. Dick Lukkien en ondergetekende hebben woensdag zelf de wedstrijd tegen FC Twente bezocht in het Abe Lenstra Stadion. Zij hebben net als wij nogal wat keuzes, met name voorin. Zoals gebruikelijk gaan wij vooral uit van onze eigen kracht. We verschijnen aan de aftrap met veel energie en overtuiging. De gesteldheid van het veld wordt wel een factor, want ik verwacht dat wij zondag het spel moeten gaan maken.”
Vertrouwen
Van de Looi hoopt dat Euroborg vol zal stromen voor de eerste thuiswedstrijd van 2014. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Derby van het Noorden. “Het is mooi dat we zondag eindelijk weer eens in Euroborg spelen. Ons publiek kan ons net dat extra zetje de goede kant op geven. We zijn er ons van doordrongen dat het iets speciaals is in Groningen en zullen vol gas geven. We willen, moeten en gaan winnen zondag. Dat hebben we gisteravond in Amsterdam met name in de tweede helft uitgestraald en zullen we ook zondag doen. We hebben er vertrouwen in en zullen er binnen een paar dagen weer helemaal fit en klaar voor moeten zijn. We hebben er zin in!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’