string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Prima teamprestatie geleverd’.

Zondag 31 augustus 2014 om 17:53

Trainer Erwin van de Looi vertelde na de wedstrijd dat zijn ploeg in de eerste helft in de wedstrijd was gebleven en daardoor na de rust nog kon winnen. Zijn collega Frank de Boer van Ajax vond dat zijn spelers ‘amateuristisch’ hadden verdedigd bij de tegentreffers.

Van de Looi: “Het was een prachtig affiche om thuis tegen Ajax iets recht te zetten na de 3-0 nederlaag in Den Haag. De eerste vijf minuten waren prima en daarna was Ajax de bovenliggende partij. De ploeg wist in Viergever en Serero steeds de vrije man op het middenveld te vinden. Maar ze wisten het verschil niet te maken voor rust. We werden niet weggespeeld en kwamen er zelf ook nog een paar keer gevaarlijk uit.”
“Als je het dan soms niet helemaal ‘voor elkaar’ hebt, moet je knokken om in de wedstrijd te blijven of zelfs nog te kunnen winnen. En ik moet zeggen dat de teamprestatie in de tweede helft prima was. We hebben bijna niks weggeven en bovendien agressief gespeeld. Ondanks een moeilijke eerste helft zijn we in de wedstrijd gebleven. En dat gecombineerd met bij vlagen aardig voetbal.”
Frank de Boer: “Je weet dat het een lastige middag zou kunnen worden. Ik heb Groningen gezien en ze hebben een goede filosofie. Op één of twee keer na, kwamen ze er niet uit. Na vijf minuten in de eerste helft waren wij de bovenliggende partij. En dan moeten we op voorsprong komen, misschien wel met twee goals verschil. In een situatie waarin helemaal niks aan de hand lijkt, hebben we een corner weggegeven. En dan staan er één of twee ook nog helemaal vrij. Daar ben ik wel ziek van. Je moet de mentaliteit hebben dat jouw speler niet mag scoren. Maar Botteghin kan zo voor zijn man komen. Daar kan ik niet bij.”
“Daarbij komt dat er meer spelers beneden hun stand speelden in de tweede helft. We hadden nog wel het meeste balbezit, maar creëerden niks. Met Van der Hoorn wilde ik nog ‘va banque’ spelen, maar steeds zat er wel weer een teen tussen. En dan kan De Leeuw ook nog vrij inkoppen tussen twee verdedigers. Ik vind dat er vrij amateuristisch is verdedigd. De eerste helft was redelijk. In de opbouw zitten we in de vierde versnelling en dan moet je uitkomen in de zesde. Maar in de tweede helft bleven we steken in de derde versnelling en dan ga je het verschil niet maken.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’