string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van de Looi: ‘Overtuiging en drive meenemen naar zondag’.

Vrijdag 23 oktober 2015 om 15:08

Spelers en staf van FC Groningen landden vrijdagmiddag rond de klok van half één op Groningen Airport Eelde vanuit Praag. Direct tegenover het vliegtuig wachtte de spelersbus het gezelschap al op om direct naar Sportpark Corpus den Hoorn te vervoeren voor een hersteltraining. Trainer Erwin van de Looi liet voorafgaand aan de vlucht op het vliegveld in Praag al kort zijn licht schijnen op het uitduel tegen NEC van aankomende zondag.

FC Groningen behaalde donderdag voor het eerst dit seizoen een resultaat in een uitwedstrijd door met 1-1 gelijk te spelen bij Slovan Liberec. “We gingen vol voor de drie punten, maar soms loopt een wedstrijd anders en moet je uiteindelijk tevreden zijn met een punt,” blikte Van de Looi terug. “Ik denk dat we de overtuiging en de drive waarmee we hebben gespeeld in Tsjechië zeker kunnen meenemen naar de wedstrijd van komende zondag. De intensiteit in de wedstrijd was direct vanaf het begin goed en we wonnen veel duels.”
Selectie
Over de wedstrijdselectie was zo kort na het Europese duel nog niet zoveel te zeggen, al verwacht de trainer weinig wijzigingen. “We zijn wel met een goed gevoel uit de wedstrijd in Liberec gekomen en moeten kijken hoe iedereen ervoor staat. Maar ik verwacht dat we min of meer dezelfde wedstrijdselectie zullen hebben. Rasmus Lindgren en Dino Islamovic zijn er in ieder geval nog niet bij.”
NEC doet het als promovendus in de Eredivisie in de beginfase van dit seizoen erg goed. De Nijmegenaren hebben net als FC Groningen 13 punten verzameld uit 9 duels en staan door een beter doelsaldo twee plaatsen hoger op de ranglijst op een zevende plek.
Drive
“Ze spelen goed voetbal, met een goede drive en er zit een goed idee achter. Als wij gewoon ons eigen niveau kunnen halen, hebben we een goede kans om te winnen. We gaan net als alle wedstrijden voor de drie punten. Dit zijn na heel belangrijke wedstrijden en ik ben benieuwd hoe we er na de wedstrijd in Liberec zondag weer op staan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’