string(9) "claudebot"

Van de Looi over stadsderby: ‘Op volle sterkte aantreden’.

Woensdag 04 september 2013 om 10:37

FC Groningen treedt vanavond op volle oorlogssterkte aan in de stadsderby tegen Be Quick. Het oefenduel in Stadion Esserberg begint om 19.00 uur en de entree is voor alle bezoekers 2 euro. Er is alleen kaartverkoop aan de kassa’s, die om 17.30 uur zullen opengaan. De opbrengt komt ten goede aan Stichting FC Groningen in de Maatschappij.

Bij de derby met de nieuwkomer in de Topklasse van het zondagamateurvoetbal zullen de internationals van FC Groningen Andraz Kirm (Slovenië), Filip Kostic (Servië) en Krisztian Adorjan (Hongarije) vanwege interlandverplichtingen ontbreken. Trainer Erwin van de Looi mist daarnaast in zijn beschikbare selectie de geblesseerden Michael de Leeuw en Timo Letschert.
Zivkovic
Jeugdinternational Richairo Zivkovic is wel van de partij. De aanvaller, die morgen (donderdag) zijn 17e verjaardag viert, dient zich zaterdag te melden bij de KNVB. Zivkovic speelt maandag met Oranje onder-18 in en tegen Schotland een oefeninterland en meldt zich volgende week dinsdag weer bij FC Groningen, dat zich volgende week voorbereidt op een andere derby, die van het Noorden tegen sc Heerenveen.
Van de Looi laat weten dat hij elke wedstrijd serieus neemt en dus ook de derby met Be Quick. “Een leuk affiche. Wij zullen met de best denkbare ploeg aantreden. De weersomstandigheden zijn prima voor het bezoeken van een aantrekkelijke oefenwedstrijd, dus we hopen op veel publiek.”
Aftrap
Voorzitter van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, Commissaris der Koning Max van den Berg, zal de aftrap verrichten van de stadsderby. Voorafgaand aan het oefenduel zullen sponsors van beide clubs deelnemen aan een gezamenlijk diner. Ook hiervan gaat de opbrengst naar de stichting. Beide clubs hopen van de onderlinge wedstrijd een leuke jaarlijkse traditie te maken.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’