string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Opgelucht over drie punten’.

Vrijdag 21 augustus 2015 om 23:35

Trainer Erwin van de Looi was na afloop van Groningen-Excelsior ‘opgelucht’ dat zijn ploeg de drie punten pakte. Zijn collega Fons Groenendijk van Excelsior miste bij zijn ploeg bij fases de overtuiging en had het gevoel dat er meer te halen was.

Van de Looi (FC Groningen) na afloop op de persconferentie: “Ik kan hier heel koel en stoer gaan zitten, maar ben eigenlijk wel opgelucht dat we de drie punten hebben gehaald. We wilden de lijn van Twente-thuis oppikken, maar de eerste helft ging dat niet soepeltjes. De tegenstander hield de ruimtes klein en zelf waren we een paar keer slordig. Dat is misschien logisch als je ziet welke ploeg in het veld staat en hoe lang we in deze samenstelling bezig zijn.”
“Het benutten van kansen blijkt daarnaast ook wat heel belangrijk. Waarschijnlijk vallen er vanavond meer goals, als we eerder in de wedstrijd scoren. Nu duurde dat wel heel lang. In de rust hebben we zaken met elkaar afgesproken en de wissels pakten uitstekend uit. Mahi en Hoesen vielen goed in en ook Larsen deed het uitstekend. We zijn wat belangrijke krachten verloren, maar in de breedte zijn we echt beter geworden. We hebben verschillende keuzes in de spits en aan de zijkanten.”
Vervolgens sprak de trainer nog zijn ongenoegen uit over het gedrag van Albert Rusnak direct na zijn wissel. “Soms is het lastig als je gewisseld wordt. We hebben vandaag de reactie van een speler gezien en zo hoor je je dus niet te gedragen als je gewisseld wordt. We winnen en verliezen samen. De ene week wordt je om tactische redenen gewisseld en de andere week ben je weer de held. Zo gaat dat nu eenmaal. We werken aan een nog mooier team en een nog mooiere afstemming. Volgende week willen we ook de eerste drie punten in een uitwedstrijd pakken, bij Utrecht.”
Groenendijk (Excelsior): “Groningen begon vanavond goed en onze doelman Kurto hield ons twee keer overeind. Ik vond dat er wel momenten voor ons waren, waarop we eruit hadden kunnen komen. Maar is miste ook de overtuiging bij onze ploeg om toe te slaan.”
“Er was even een moment in de tweede helft dat Groningen het ook niet leek te weten, maar de twee wissels maakten het verschil. De eerste goal mag er uit ons oogpunt nooit in en de tweede viel toen we meer risico’s gingen nemen.”
“Vorige week tegen AZ hebben we de norm gesteld en thuis hebben we het vertrouwen blijkbaar wel. Maar vanavond lukte het niet. We hebben we momenten dat er meer voor ons inzat, niet gepakt. En daardoor is het een terechte overwinning voor Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus