string(9) "claudebot"

Van de Looi: ‘Opdracht is simpel’.

Dinsdag 23 september 2014 om 14:56

Trainer Erwin van de Looi speelt woensdagavond in BVV Barendrecht in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen de plaatselijke Zaterdag Topklasser, momenteel als tiende geklasseerd. Voor Groningen telt één opdracht: ‘In de koker!’

Van de Looi over het doel van de woensdagavond: “In het bekertoernooi heb je altijd verrassingen in de eerste rondes. Het is voor ons zaak dat we daar niet bij zitten. De opdracht is in die zin simpel. Je moet zorgen dat je aan het einde van de ronde in de koker zit. Daarnaast willen we uiteraard beter spelen en de intensiteit en kwaliteit verbeteren.”
Analyse
Afgelopen zaterdag reisde de FC-trainer af naar Scheveningen om Barendrecht met eigen ogen aan het werk te zien: “Net als iedere wedstrijd wilden we ons voor dit duel zo goed mogelijk voorbereiden. We hebben ze afgelopen weekend gezien en weten wat we moeten verwachten, maar moeten ons vooral op onszelf richten. Het is in ieder geval fijn om te weten welk gezicht bij welke voetballer hoort en wat voor type speler het is. Barendrecht heeft een degelijke ploeg met veel loopvermogen. Voor in het niveau van de Topklasse staat er een heel aardige selectie.
Natuurgras
Barendrecht speelt haar thuiswedstrijden op kunstgras, maar trainer Van de Looi koos er niet voor zijn manschappen op het kunstgras van Corpus den Hoorn voor te bereiden op de wedstrijd. “Dat komt onder andere door de korte tijd tussen de wedstrijden. Daarnaast zitten we in de tweede dag van ons herstel en is het verschil in kunstgras zo ontzettend groot dat het weinig zin heeft om één keer op kunstgras te trainen. Ik neem aan dat er bij een club als Barendrecht een goed kunstgrasveld ligt.” 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’